Asociația pentru Dezvoltare Activă organizează o serie de simulări de Parlament European pentru tinerii din județul Bacău

În perioada 20 iulie – 21 august 2019 tinerii curioși de modul de funcționare și rolul instituțiilor Uniunii Europene, care vor să afle mai multe despre Parlamentul European într-un mod creativ și interactiv prin metode de educație non-formală sunt așteptați să participe la o serie de 5 simulări de Parlament European, organizate de către asociația băcăuană.

Primele patru activități sunt simulări ale comisiilor Parlamentului European, prin care tinerii vor descoperi cum funcționează Parlamentul European și cum lucrează membrii acestuia în comisiile de specialitate. Mai exact, în cadrul acestor activități, tinerii vor simula activitatea comisiilor europarlamentare, prin analizarea unor propuneri legislative (pregătite de echipa proiectului Youth for Democracy) legate de sectorul tineret și tinerii cetățeni europeni.

Rezultatele primelor patru activități vor fi prezentate și dezbătute pe 21 august 2019, în cadrul unei simulări de ședință plenară a Parlamentului European – punctul culminant al activității Parlamentului, momentul în care toți membrii își pot exprima opinia și vota pentru decizia finală a Parlamentului.

„Prin seria de simulări de Parlament European ne propunem să creștem interesul tinerilor față de subiectele dezbătute în prezent la nivel european. Vrem ca tinerii băcăuani să își dezvolte propriile opinii, să îi ajutăm să înțeleagă modul de funcționare al unei instituții europene, dar mai ales vrem ca tinerii să își dezvolte sentimentul de cetățean european și să își asume identitatea europeană.” Bianca-Cristina Butacu, Coordonator de proiect. Activitățile au loc în cadrul proiectului Youth for Democracy implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA în perioada ianuarie – decembrie 2019 prin programul Corpul European de Solidaritate. Prin acest proiect ne propunem creșterea gradului de participare la viața democratică a tinerilor din județul Bacău în perspectiva alegerilor europene și  naționale din 2019 și 2020, prin activități de informare și formare a competențelor democratice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: