Atenție! Registrul Auto Român ”nu recunoaște” anvelopele all-sezon pe timpul iernii

Legislația rutieră din România permite posesorilor de autoturisme să folosească anvelope all season pe timpul iernii, dar, potrivit precizărilor Registrului Auto Român, doar dacă acestea au inscripționate literele M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S.

Apariția sezonului rece și, odată cu acesta, a temperaturilor ce favorzizează înghețarea carosabilului ori ivirea poleiului și a zăpezii, reprezintă pentru tine, posesorul de carnet de conducere, demararea procesului de înlocuire a anvelopelor de vară, cu unele mai potrivite vremii – anvelopele de iarnă, potrivit InfoCons

De când sunt obligatorii anvelopele de iarnă și care sunt amenzile

Poliția Română anunță că a început sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii și transmite că șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu astfel de pneuri pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, precum și reținerea certificatului de înmatriculare.

Nu există o dată exactă când trebuie să schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă, dar există Codul Rutier: este interzisă circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu cauciucuri de iarnă. (vezi OG 5 2011 intrată în vigoare de la 1 noiembrie 2011.)

Anvelopele de iarnă se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

RAR: Anvelopele all-season sau mixte nu sunt asimilate anvelopelor de iarnă 2021.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *