BACALAUREAT 2021: Subiectele la Limba și Literatura Română

Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. 

La profilul real, filiera tehnologică, absolvenţii de liceu au avut la Subiectul I de rezolvat mai multe exerciţii pe baza unui text suport al lui Şerban Cioculescu. La Subiectul II au avut de evidenţiat relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice în opera Drum, a lui Ioan Vinea.

La ultimul subiect, al III-lea considerat cel mai important, absolvenții au avut de prezentat particularitățile unei nuvele studiate

Subiecte – PROFIL REAL

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Examenul va continua 29 iunie, când se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Examenul este organizat în 802 centre.

Vom reveni si cu celelalte subiecte.

Sursa foto: fanatik.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *