Câteva zeci de persoane protestează în fața Prefecturii împotriva vaccinării obligatorii a copiilor

In acest moment câteva zeci de persoane protesteaza in fata Prefecturii fata de proiectul de lege care se află pe masa deputaților si care prevede, printre altele si vaccinarea obligatorie a copiilor.

Dacă legea va fi adoptata în forma actuală, copiii nevaccinați ar putea să nu mai fie acceptați la grădinițe sau la școli. Unitățile de învățământ vor avea obligativitatea să solicite, la înscriere o dovadă care să ateste efectuarea vaccinurilor. În cazul în care copilul nu este imunizat sau schema de vaccinare este incompletă, cel mic tebuie vaccinat în termen de un an.

Prin introducerea vaccinării obligatorii, statul dorește un control mai bun al bolilor care pot fi prevenite prin imunizare.

Părintele are dreptul de a refuza vaccinarea copilului său doar acesta prezintă o reacție adversă la unul dintre vaccinuri sau mai multe. Intoleranța copilului va fi atestată printr-un certificat.

Vaccinurile obligatorii pentru intrarea unui copil în colectivitate sunt cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului și hepatita B.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *