Bacăul are rata de incidență: 5,25. Peste 6, masca se va purta obligatoriu și pe stradă

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul comun pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății.

Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

„Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, informează Ministerul Sănătății.

Astăzi, conform informațiilor de la Direcția de Sănătate Publică Bacău, rata deincidență la nivelul municipiului Bacău e de 5,25 la mia de lcouitori, iar nivelul județului e de 3,24, ceea ce înseamnă cod roșu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *