Bacăul va fi în siguranță de Paștele Catolic

Ca de fiecare dată, Poliţia Română va fi la datorie şi la acest sfârşit de săptămână pentru ca Paştele Catolic să fie sărbătorit în condiţii de siguranţă şi pentru a ne asigura de faptul că prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid -19 să fie respectate.

În acest sens, în judeţul Bacău vor acţiona peste 200 de poliţişti cu aproximativ 100 de autospeciale, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurile de sănătate publică.

De asemenea, poliţiştii, în echipe mixte cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, vor desfăşura activităţi specifice în centre comerciale, pieţe, mijloace de transport în comun şi pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecţie sanitară luate de autorităţi.

Protejarea sănătăţii cetăţenilor este prioritară, iar identificarea şi aplicarea măsurilor legale în cazul unor activităţi care ar putea duce la creşterea numărului de infectări este de importanţă crucială în această periodă.

Cei mai mulţi dintre poliţiştii băcăuani aflaţi la datorie în această perioadă sunt din structurile de ordine publică, respectiv 130, iar 60 sunt poliţişti de la rutieră. Alături de aceştia, ca de fiecare dată, sunt implicaţi în acest dispozitiv complex de asigurarea siguranţei cetăţeanului şi colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *