Bani de la Guvern pentru școlile din județul Bacău, indiferent de culoarea politică a primarilor

„41 de școli din 20 de comune băcăuane și din municipiul Bacău vor primi fonduri pentru modernizarea grupurilor sanitare și asigurarea unor condiții civilizate pentru elevii care acum sunt acum nevoiți să meargă la toaletele din afara școlilor. Sumele au fost aprobate în ultima ședință de guvern și vor fi transferate autorităților locale.

Pentru că educația este și va rămâne o prioritate pentru PNL, sumele alocate nu au ținut cont de culoarea politică a primarilor care conduc aceste localități. Astfel, în județul Bacău, din cele 21 de localități care vor primi fonduri, 16 sunt conduse de primari PSD.

Asta înseamnă normalitate, atunci când banii se distribuie în funcție de nevoi, nu de interesele politice. Copiii din cele 41 de școli trebuie să beneficieze de condiții civilizate, trebuie să meargă la școală cu drag. Primarii nu mai acum nicio scuză dacă nu execută lucrările și dacă elevii vor continua să meargă la toalete insalubre, neracordate la rețelele de apă și canalizare. Guvernul Orban și PNL chiar pune în prim plan educația, spre deosebire de PSD care, în 2019, doar a întocmit listele cu școlile, dar  grupurile sanitare tot nemodernizate au rămas. Același PSD care, în ultimii 30 de ani, în județul Bacău, a tratat discreționar și părtinitor populația, în funcție de culoarea carnetului de partid a primarilor, sau, și mai grav, a recurs la șantaj pentru ca aleșii locali din opoziție să primească fonduri.

Conform Hotărârii de Guvern, la nivelul întregii țări vor fi alocate 31 de milioane de lei, pentru 375 de școli, în vederea modernizării grupurilor sanitare din unitățile de învățământ.”

*Lista completă a școlilor care vor primi bani o găsiți aici

Sursa: Comunicat de Presa PNL Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *