Bebeluș de 2 luni, confirmat Covid-19, internat la Spitalul Onești și externat la cererea mamei. Ministerul Sănătății le-a transmis DSP-urilor semnalul de alarmă:”pregătiți paturi pentru pacienți pediatrici în secțiile ATI”

Am intrat în valul 4 al pandemiei de Covid-19, iar potrivit autorităților, tinerii şi copiii sunt cei mai vulnerabili în faţa noii tulpini Delta.

Având în vedere contextul epidemiologic actual prin tendința de creștere zilnică a cazurilor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Sănătății a transmis informări și a organizat videoconferințe (la care au participat atât conducerea unităților sanitare cât și a DSP-urilor), privind pregătirea din timp a unităților sanitare din județ în acest sens. Deoarece s-a observat că tulpina Delta, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, afectează într-un numar mai mare copiii și populația tânără, în cadrul discuțiilor s-a pus accent pe asigurarea numărului de paturi ce pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici confirmați COVID-19, cât și  asigurării de paturi ATI care să fie dotate cu echipamente și aparatură medicală specifică”- ne-a declarat Dr. Mihaela Arim-Director Executiv DSP Bacău

”Finalul lunii septembrie”

La sfârșitul lunii septembrie ar putea fi înregistrat un vârf al îmbolnavirlor, iar cea mai mare îngrijorare este ca varianta Delta afectează în mare măsură tinerii şi copiii. În aceste condiții, autorităţile se pregătesc pentru ce e mai rău: paturile de la terapie intensivă pentru copii.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: „Copiii infectaţi cu Covid pot fi trataţi şi în secţiile de adulţi. Venitilatoarele permit adaptarea tratamentului la covid.”

Spitalele din Bacău sunt pregătite pentru cazurile pediatrice Covid-19

”Ministerul Sănătății a solicitat transmiterea situației pentru fiecare unitate sanitară inclusă în anexa 2 a OMS 434/202 cu modificările și completările ulterioare. Astfel, în judetul Bacau avem la Spitalul Județean secție de Boli Infecțioase Copii și ATI Pediatrie pentru tratarea pacienților confirmați COVID-19, la Spitalul Municipal Onești –Secție de Boli Infecțioase Copii și Secție de Pediatrie pentru tratarea pacienților confirmați COVID-19, iar la Spitalul Orășenesc Buhuși există Compartiment Pediatrie/Izolator pentru internarea cazurilor pediatrice suspecte COVID-19” – Dr Mihaela arim- DSP Bacău

Sugar de 2 luni, confirmat COVID -19

”Un sugar, de două luni, din comuna Căiuți, a fost adus la spital prezentând mai multe simptome, printre care vărsături și febră. I s-a făcut un test Covid, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost internat împreună mama însoțitoare, care era asimptomatică, pentru că sugarul trebuia alăptat. Bebelușul a stat la noi, în perioada 18-23 august, după care a fost externat la cererea mamei”, ne-a declarat medicul Gelu Nicolcea-managerul Spitalului Municial Onești ”Sf Ierarh Dr. Luca”.

De la Direcția de Sănătate Publică Bacău aflăm că: ”La acest moment, la nivelul județului Bacău, este internat în Spitalul Mun. Onești, un copil în vârstă de 2 ani, confirmat COVID-19.”, potrivit purtătorului de cuvânt Anda Dumitrescu

foto: iulustrativ

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *