Berzunți: Dosare penale pentru tinerii care s-au îmbrăcat și au defilat ca soldați ruși.

În ajunul anului nou un grup de tineri din comuna Berzunți s-a costumat în soldați ruși și au defilat mascați pe străzi. Acest lucru a stârnit controverse și reacții, deoarece manifestarea s-a dorit a fi o ironizare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Mai mult, carele alegorice ale acestora erau decorate ca să imite vehiculele militare de la Moscova, dar au fost și inscripționate cu litera „Z”, exact ca cele folosite de ruși în Ucraina. Pe filmare se văd și câteva „bombe atomice”. Mesajele acestora au fost considerate jignitoare și incitatoare la violență.

„Polițiștii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public și au demarat verificări în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situația de fapt, iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, a anunțat Poliția Bacău.

„În fiecare an, există o ceată de tineri dintr-o zonă a satului care face scenete adaptate la situația din țară sau din zonă. Nici n-am ce discuta dacă e cineva care critică. Ei joacă roluri. Sunt măscărici“, a declarat Ștefan Tifan, primarul comunei Berzunți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *