Bilanțul misiunilor din weekend ale pompierilor din întreaga țară

În weekend-ul acesta, pompierii din întreaga țară au acționat pentru gestionarea unui număr de 4.389 intervenții. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (3.374 cazuri SMURD).

În afara acestor situații, echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 332 incendii, la 8 misiuni de descarcerare, precum și în alte 675 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane sau animale, distrugere sau asanare muniție neexplodată, misiuni CBRN.

Misiuni relevante:

În cursul zilei de vineri31 iulie a.c., pompierii bucureșteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație, produs pe un teren în zona Giulești Sârbi. Ajunse la locul intervenției, echipajele au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 35 ha, cu posibilitate de extindere la vecinățăți. Misiunea a presupus efort susținut din partea salvatorilor, astfel încât, timp de 7 ore, peste 40 de pompieri au intervenit, cu 8 autospeciale de stingere, pentru lichidarea incendiului. În urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime.

Tot vineriechipaje de descarcerare din cadrul ISU Sibiu au acționat pentru salvarea a 7 persoane surprinse într-un accident rutier, produs între o motocicletă și un autoturism, pe DN1, pe raza localității Săliște. După acordarea primului ajutor de către echipajele SMURD, victimele au fost transportate la spital, pentru investigații medicale suplimentare.

O altă misiune complexă pentru salvatorii sibieni a fost și cea din cursul zilei de sâmbătă, atunci când au fost solicitați să intervină după ce trei autoturisme, în care se aflau 5 pasageri, au intrat în coliziune, între localitățile Șura Mică și Ocna Sibiului. După acordarea asistenței medicale de urgență, victimele au fost transportate la spital.

Duminică, 02 august a.c., echipaje de stingere din cadrul ISU Olt au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren staționat în gara Văduleni. Până la sosirea colegilor noștri, cei 40 de călători ai trenului s-au autoevacuat în siguranță. La fața locului, s-au deplasat de urgență, două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, astfel încât, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime.

O altă intervenție relevantă gestionată în cursul zilei de ieri a avut loc înlocalitatea Sândominic, județul Harghita unde pompierii militari au fost solicitați să intervină după ce două autoturisme, în care se aflau 4 pasageri, au intrat în coliziune. În urma evenimentului o persoană a decedat, iar celelalte trei persoane au fost transportate la spital, pentru investigații medicale de specialitate.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *