Bilanțul misiunilor din weekend ale pompierilor militari

În acest sfârșit de săptămână, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.593 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 3.508 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 508 de incendii, precum și în alte 764 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 23 accidente rutiere.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

  • intervenția care a avut loc în cursul zilei de vineri, atunci când pompierii bucureșteni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și materiale plastice ce se manifesta cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp. Din cauza condițiilor meteorologice care au influențat evoluția norului de fum, ISU București-Ilfov a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert pentru avertizarea populației din sectoarele 5, 6 și orașul Bragadiru.
  • misiunea de vineri spre sâmbătă a pompierilor nemțeni, în urma primirii unei solicitări prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, care a necesitat intervenția de urgență a militarilor pentru lichidarea unui incendiu ce se manifesta în subsolul unei scări de bloc. Întrucât existau degajări mari de fum, s-a impus evacuarea preventivă a locatarilor. 3 persoane au fost asistate de paramedici la fața locului, nefiind nevoie de transportul acestora la o unitate spitalicească.
  • altă intervenție deosebită a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, salvatorii bucureșteni fiind solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care a cuprins 3 case, în localitatea Dobroești. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiu se manifestă violent, pe o suprafață totală de aproximativ 400 m2. Cu eforturi susținute, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar 3 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.
  • tot sâmbătă, peste 53 de pompieri militari botoșăneni au intervenit în localitatea Ripiceni, alături de pompierii voluntari din localitățile Ripiceni și Manoleasa, pentru limitarea efectelor unui incendiu ce a cuprins circa 10.000 de baloți de paie. Intervenția a fost de durată, incendiul fiind lichidat după 39 de ore de eforturi continue. Misiunea a fost una extrem de dificilă din cauza cantității de material combustibil și a degajării mari de căldură, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate și la pădurea din apropiere.
  • duminică, pompierii doljeni au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament al unui imobil din municipiul Craiova. În urma evenimentului, o persoană a suferit arsuri ușoare, pe aproximativ 6% din corp, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *