Cabinetul Orban și-a pus pe masă mandatul, pentru alegerea primarilor în două tururi

Guvernul Orban și-a asumat alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în semn de respect față de democrație, un act de responsabilitate, care ține cont de voința majorității românilor. ”Alegerea primarilor în două tururi, pe modelul alegerii președintelui României, asigură mai multă reprezentativitate și conferă o legitimitate crescută primarilor, care trebuie să fie desemnați cu votul majorității comunității locale. Cazuri de primari aleși cu susținerea a 15% – 20% dintre cei prezenți la urne nu trebuie să mai existe! Cabinetul Orban și-a asumat această responsabilitate, cu mandatul pe masă, chiar cu riscul plecării de la guvernare”, consideră deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Cum era de așteptat, PSD, care de cinci ani se opune constant revenirii la sistemul democratic de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, a depus moțiune de cenzură. ”PSD rămâne același partid ancorat în trecut, incapabil de reforme interne, preocupat doar de supraviețuirea baronilor proprii, chiar dacă asta înseamnă să calce în picioare valorile și speranța oamenilor de a fi corect reprezentați. Prin moțiunea de cenzură, PSD nu se războiește cu PNL, ci cu românii, și încearcă cu disperare să-și mascheze ineficiența, proasta administrație, deciziile luate în favoarea clientelei politice”, este de părere Tudorița Lungu, deputat PNL. 

Cei doi parlamentari băcăuani spun că, indiferent de ce se va întâmpla la moțiunea de cenzură de astăzi, Cabinetul Orban și liberalii au demonstrat că au capacitatea să conducă România, că știu și pot să ia decizii corecte și că, în trei luni, au reușit să repare mare parte din ceea ce PSD a stricat timp de trei ani!

Biroul de presă PNL Bacău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *