Campanie de împădurire desfășurată în comuna Răcăciuni

Joi, 1 aprilie începând cu ora 9:00, în comuna Răcăciuni, zona Berendesti, acolo unde în anul 2015 a avut loc o alunecarea de teren, s-a desfășurat la inițiativa primarului Lucian Cheța, o amplă acțiune de împădurire, mai exact plantarea de puieți de salcâm.

La activitate au fost prezenți atât elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Răcăciuni, cât și reprezentanți ai Ocolului Silvic Nicolae Bălcescu împreună cu membrii Consiliului Local Răcăciuni.

Principalele obiective ale acestei campanii de împădurire desfășurate astăzi au fost:

  • apropierea oamenilor de natură;
  • încurajarea educației civice și ecologice;
  • oferirea către tineri de principii solide și impulsul de a schimba ceva,
  • contribuirea în mod activ la crearea unui mediu înconjurător sănătos.

De asemenea aceasta își propune să vină în ajutorul comunităților afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluție reală pentru a preveni acumulările de apă, inundațiile și deșertificarea solului.

„Mulțumesc tuturor celor care, astăzi, s-au alăturat inițiativei noastre în campania de plantare de puieți in zona calamitată din Berendești, comuna Răcăciuni și vă aștept și pe 8 aprilie 2021, la ora 9:00, pentru a continua acțiunea de plantare și in acest fel ,, Să creăm împreună, o sursă de oxigen în comună, pentru viitor!” a încheiat primarul comunei Răcăciuni, Lucian Cheța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *