Campanie pentru renunțarea la fumat: “PROVOCAREA VERII: RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI !”

În fiecare an pe data de 31 mai se marchează în calendarul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Ziua Mondială Fără Tutun. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc annual şi reprezintă  cea mai prevenibilă cauză de mortalitate si morbiditate. Studiile ştiinţifice au dovedit deja că tutunul este un factor de risc major pentru bolile netransmisibile, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul, bolile respiratorii și diabetul. La aceste date însă se adaugă şi cele privind riscul mai mare de a dezvolta forme severe și deces din cauza COVID-19 în cazul fumătorilor faţă de nefumători.   

“Fumatul ucide 8 milioane de oameni pe an, dar dacă utilizatorii au nevoie de mai multă motivaţie pentru a opri fumatul, pandemia oferă stimulentul potrivit”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Renunțarea poate fi o provocare, mai ales în condiţiile de stres social și economic determinat de pandemie. Din cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel global, 60% și-au exprimat dorința de a renunța – dar doar 30% au acces la instrumentele care îi ajută să facă acest lucru cu succes.

“PROVOCAREA VERII: RENUNȚI ȘI CÂȘTIGI!” reprezintă  o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat de la noi din ţară. Provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni, respectiv între 1 iunie și 12 iulie 2021, inclusiv. În acest timp participanții vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuită. Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei publicat pe pagina de internet renuntisicastigi.ro, va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o excursie în valoare de 1200 euro. De asemenea, fiecare participant, va primi un premiu oferit de către Editura “Viață și Sănătate”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: