Cartușele Comisarului Moldovan – 11 ianuarie

Noul spectacol politic ce urmează în România

Am pășit într-un nou an… Atenție, români, a început Achitaniada – noul spetacol politic. Ce înseamnă asta? Valul de achitări al marilor nelegiuiți!

Este uimitor ce se pregătește pentru perioada următoare, ce au în cap unii politicieni.

Să explic puțin:

În luna noiembrie 2022, a fost votată și promulgata Legea nr. 294/2022 privind modificarea și completarea Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Ce stabilește această legea?

”Nu au dreptul de a depune candidaturi și nu pot fi aleși persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a fi alese și persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.”

Prin urmare, unii vor să fie și popă și hoț! Se vor trimite în judecată toate marile dosare nejudecate până acum, iar în scurt timp se dă sentința pe repede înainte: NEVINOVAT! Sau o sentință cu suspendare.

În timp ce noi batem și ne frecăm palmele că – în sfârșit – se va face dreptate, ei achită penalii pe bandă rulantă. După ce îi achită, este ridicată și interdicția de a candida în funcții publice.

După ce li se albesc dosarele, infractorii se duc să caute pe unde au ascuns cufărul cu bani. În al cui cavou or fi ”ouăle” lui Bombonel? Are nevoie acum de ele să își repare dantura. Doar nu se poate împrumuta de la copii, iar dentistul costă scump…

Voi, dragi pensionari, unde v-ați ascuns bănuții pentru stomatolog? Mulți dintre noi nu ne permitem să mergem să ne reparăm dantura. Pensiile mici nu ajung nici să fie extrasă o măsea, darămite să fie pusă alta în loc.

Dragi angajați pe salariul minim, nici nu vreau să mă gândesc cum drămuiți banii să vă ajungă de la lună la lună. Nu aveți un sentiment de frustrare când vedeți că ai lor consumă șampanie de sute/mii de euro la o petrecere într-o seară, în timp ce ai noștri nu au bani nici de un suc de portocale la Crăciun?

Se pare că nu-i mai putem învinge: Caracatița este prea mare și prea puternică, iar marea problemă este că ei sunt uniți iar noi împărțiți și dezbinați, fiind – astfel – ușor de învins.

Însă, ghinion pentru ei!, mai sunt încă în serviciile noastre informative oameni care servesc cu adevărat interesele țării și care nu au uitat că au depus jurământul militar doar în fața statului român și nu în fața unor politicieni persoană fizică.

E vremea să vedem ce mai fac unii șefi de servicii informative care, întâmplător, au rădăcini prin Bacău.

Parafrazând poetul:

”La steaua care-a răsărit,

S-a închinat și-a fost și prins, alături de-o duduie,

Pe șeful de la SIE acuși…

O să-l privim și nu e!

De-o fi așa, sau doar un zvon

S-ar dovedi să fie,

Rămânem fără un spion

Sau făr’ de șef la SIE?”

Un An Nou prosper tuturor!

 Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *