Cartușele Comisarului Moldovan – 25 ianuarie

Trezește-te, România, că-ți moare democrația!

După cum spunea George Orwell: ”Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, ci complice!”.

Ne uităm inerți și impasibili la distrugerea țării noastre. Nu mai avem idealuri, nu mai avem dorințe, nu mai avem așteptări, nu mai avem glas.Aproape ne-au învins infractorii! Ne-au frânt aripile…Pe român îl mulțumește faptul că, încă, mai are o pâine pe masă iar în adăpostul lui e cald și bine.De ceva timp s-au descătușat porțile nelegiuiților. Noi, cei care încă mai grăim adevărul, suntem puși la colț.

Ieri a fost rândul colegului meu, azi poate este rândul meu, mâine, poate va fi al tău, luptătorule pentru dreptate! Cel care cuvântă adevărul este în pericol de a fi muțit.Suntem din ce în ce mai puțini și suntem din ce în ce mai singuri. Exact cum au vrut! Noi fără voi, iar voi fără noi.

Este clar că nu mai vedem Just, ci trebuie să vedem ce ne lasă ei să vedem.

Trebuie să fim muți când fac abuzuri, să fim orbi la injustiție, să nu mai vedem hoții, să nu mai vedem abuzatorii sau corupții. Să ne facem că muncim, dar să nu facem nimic. Exact cum fac ei!

Exact cum fac cei pe care deja i-au îngenuncheat!Se va ajunge ca victima să se îmbrățișeze cu călăul, hoțul cu cel păgubit și legiuitorii cu condamnații.Trezește-te, România, că-ți moare democrația!

Dar oare acest îndemn se aude și la Bacău?După cum ne-am obișnuit, și în acest început de an avem aglomerație mare la plata taxelor și impozitelor. Chiar dacă unii ne fură printr-un clik de mouse, după cum spun cei de la DNA, oamenii sunt consecvenți…

Da’, ho, oameni buni, că nu se mută clădirea ălora de acolo!

Nu trebuie să vă călcați în picioare, ca la sfintele moaște, an de an.

Chiar de măresc aleșii noștri taxele și impozitele, trebuie să achitați și voi diferențele pe parcursul anului.

Eu cred că noi, ca nație (mă rog, unii dintre noi), adorăm să ne încolăcim și să ne înghesuim la cozi pentru diferite chestiuni.

Mai la o tigaie, mai la niște moaște, mai la un foc de artificii dat de primar, o înghesuială și ciumăgire la Bobotează -unde se dă fluierul final pentru sticla de aghiasmă – sau o taxă plătită la început de an fac tot dichisul pentru pensionarul de rând.

Babele sunt mai împlinite ca cetățeni atunci când dau taxe și impozite cu ambele mâini, de parcă l-ar plăti personal pe primar pentru un favor…

Ce anume îi face pe oamenii trecuți de o anumită vârstă să se comporte așa?

Sau poate noi, ceilalți, suntem ciudați că nu stăm acolo, că nu ne înghesuim cu ei laolaltă și decidem să plătim totul online, „nefrecați” de nimeni.

Mă întreb ce oare îi face pe acești oameni să își piardă clipe importante din viață, pentru a sta la coadă ore în șir, la început de an?

Să fie frica?

Să fie responsabilitatea?

Să fie dragostea de țară?

Rămâne să medităm…

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *