Cartușele Comisarului Moldovan – 3 august

Dilema noastră perpetuă

Laura Codruța Koveși (LCK) a fost în România pentru a verifica cum merg lucrurile la viitorul sediu al Parchetului European din București. Și unde credeți că va funcționa secția din România? Chiar în fostul sediu al SIIJ de pe strada Modrogan 16, sediul în care a activat secția pentru investigarea magistraților.

Bineînțeles că mulți au fost curioși să afle dacă va ”șopti” ceva despre lansarea candidaturii la Cotroceni, pentru a ști cum să se regrupeze la următoarele alegeri, când această candidatură va fi ceva inedit. Dacă românii au fost conduși de un ”securist aghezmuit”, după care au votat un român care nu-i prea român, de ce poporul acesta n-ar vota și o femeie?

Mai ales căsătorită… Da, Zeița Dreptății s-a căsătorit în secret la Bruxelles acum câteva luni, evenimentul fiind clasificat de serviciile secrete. Mirele cine credeți că este? Nimeni altul decât SPP-istul ei, care a fost – de mai bine de doi ani – iubitul acesteia.

Securiștii care vorbesc ”pe la colțuri” spun că la căsătorie au participat numai apropiați cum ar fi Iulia Moțoc(judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului) împreună cu Mihnea Moțoc(fost ministru al Apărării Naționale) și, normal, Dacian Cioloș…

Macron are acum toate ingredientele unei comunicări politice menite să bage ”pe gâtul” românilor încă o alegere ”liberă” la Cotroceni și fiți siguri că va pregăti minuțios totul, ca să nu mai pățească ca în cazul lui Cioloș la Palatul Victoriei.

Important de știut este că, acum ceva vreme, într-o declarație, LCK spunea că se va căsători când va rămâne însărcinată. Poate fi această căsătorie un indiciu? Poate că da, poate că nu, dar nu credem că la un asemenea nivel se pot realiza foarte bine două lucruri importante: creșterea și educarea unui bebeluș și conducerea unei națiuni.

De altfel, în ultima declarație cu ocazia vizitei în Republica Moldova, a precizat că nu o interesează candidatura la președinția României ci dorește să se concentreze pe construcția noii instituții europene. Aspect care bucură pe unii iar pe alții îi pune în dilemă: să nu meargă la vot sau să înghită gălușca ”Mihaela dragostea mea”?

În schimb la noi, pe plaiuri locale, nu prea simțim o prezență activă a reprezentanților ”globaliști” ai lui Cioloș, chiar dacă – acum câteva luni – acesta a lansat noul partid REPER (Reînnoim Proiectul European al României), la care și-au declarat adeziunea mare parte din aripa PLUS a USR-ului.

Dar cine se află în aripa PLUS din Bacău, transferată la REPER, care ar putea spune ceva în plan politic local? Deputatul Cristian-Paul Ichim, un proaspăt politician ”fără suflu”, care s-a trezit în Parlamentul României fără a spera în veci la acest privilegiu, un ”șters” al clasei politice care se zbate din răsputeri să mai prindă vreo postare într-un ziar local?

În timp ce propaganda mediatică preia orbește știrile despre ”luările de poziție” ale deputatului Cristian Ichim că doar, vorba aceea, dacă nu curge, pică… Cu toate că, dacă ar ști și ziariștii care este adevărata cotație a lui Ichim, ar sări imediat cu ”scorul”, calculând altfel ”prețul corect” al mediatizării celui care pozează în ”ultima lacrimă” de curățenie a politicii băcăuane de dreapta.

Aici, la aripa PLUS, pe lângă ”marele gânditor” Ichim, se poate menționa și ”zburdalnicul” Ghingheș, care nici el nu mai știe pe unde lucrează și ce funcții mai are, nearătând nimic până în prezent în administrația locală, lăsându-ne să ne întrebăm cine și-l mai asumă ca partener. Fără a demonstra că este o persoană constructivă, nedovedind a fi un om de echipă, cu voia sau fără voia lui este folosit în politica locală ca ”băgător al bățului prin gard”, creând circul de care au nevoie marii sforari ai politicii băcăuane.

Dragoș Benea ar face bine să clarifice, odată pentru totdeauna, dacă Cristian Ghingheș este sau nu ”paravanul” său în Consiliul Local Bacău. Nu de alta, dar o astfel de delimitare – sau cine știe, poate chiar o asumare – ar reprezenta un adevărat moment de sinceritate al liderului PSD Bacău. Pentru că el însuși, ”feciorelnicul” Cristian Ghingheș, nu o va face! Și, de altfel, ar trebui să fie de-a dreptul nebun să-și recunoască public poziția, din moment ce multă lume o știe…

Dacă de rudele lui Cristinel nu se cunoștea nimic, uite că deja a fost descoperit și adevăratul ”sponsor” al personajului nostru. Este vorba de tatăl acestuia, care desfășoară afaceri în spații închiriate de la ”rudele” șefului PSD Bacău. Cristian Ghingheș nu este decât ”băiatul lui tata”, cu toate funcțiile sale deținute până acum, astfel că – în ecuația palidului politician dar mai ales a intangibilității acestuia în fața orcărei prese locale – singura necunoscută care mai lipsea era tocmai acest ”secret”. Pentru că, așa cum o indică ”foaia” informativă, tatăl lui Cristian Ghingheș este cel care l-a convins pe DB să-l coopteze pe fiul său în strategiile politicii locale, fiind plătite lunar ”chiriile” de rigoare.

Dar aceste înțelegeri vin cu avantajele și riscurile aferente. Pentru că, oricâtă pace și bunăstare ar fi, dinamica lucrurilor se poate schimba într-o clipă. Lucru care, de altfel, se și petrece acum cu situația viceprimarului Ghingheș, golit de atribuții de către primarul USR care l-a eliminat din grupul de ”consultanți” din cadrul Primariei, cu toate că acesta se laudă în stânga și-n dreapta cu ”frăția” care îl leagă, ca persoană fizică, de ”globaliștii” lui Cioloș.Așa că singura scăpare a tânărului ”politruc” este îmbrățișarea pe față a steagului PSD, mai ales că are pe stânga eșichierului politic băcăuan un culoar cum nu se poate mai bun, iar DB-ul, clarificând dilema votanților, urmează să și-l asume pentru viitoarele alegeri la Bacău.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: