Cartușele Comisarului Moldovan

Între greșeală și ticăloșie, aleg greșeala (vorba cuiva)!

Este greu de crezut cum în regimul Băsescu a fost posibil ca nemernicia sistemului ticăloșit să fie dus pe adevărate culmi staliniste în care funcția, averea sau gura slobodă te transformau automat în ținte vii pentru niște procurori care ajunseseră să se bucure, periculos de grețos, doar la ”decapări” sau la ”paradit destine”.

Însă marii cotizanți în bani și în prezent știu foarte bine că, atâta timp cât vor furniza denunțurile dictate de procurorii DNA, sunt la adăpost și pot fura oricât. Pentru că, ei bine, asta ajunsese de fapt ”lupta anticorupție” la apogeul mandatului ”Zeiței Cătușelor”.

Dar, analizând la rece, apare totuși o întrebare – fie ea retorică: unde se afla ”câinele” de pază a democrației?

Fără să fiu fariseu, nu accept ideea că poate fi învinovățită toată presa de cenzură și jocuri de interese. De ce? Nimeni nu investește în presă pentru literatură. Acționariatul în presă se rezumă la VREA sau NU VREA! Simplu! Cine iubește România găsește soluții… nicidecum scuze. Nu poți condamna un jurnalist pentru că are o anumită politică editorială. Poți să nu-l mai citești. Sau să schimbi canalul. Banal!

Marea „artă” e să știi să îți diseminezi mesajul. Să-l convingi să te asculte, să contezi cu adevărat! Folosind trucuri și strategii. Dacă nu poți … nu interesează pe nimeni.

Să invoci în 2023 libertatea presei într-un sistem privat este o dovadă de naivitate și amatorism. Fără supărare, marea problemă a românilor este că nu își cunosc drepturile. Prin urmare, nu sancționează când pot și când trebuie. Se plâng de manipulare dar o încurajează involuntar. Priceputul la orice și datul cu părerea … sunt sporturi naționale! Mai grav e că mulți judecă după capul altuia. Și atunci, de ce ne plângem că suntem manipulați?

”Democrația este garanția faptului că suntem conduși așa cum merităm”(George Bernard Shaw)

Este din ce în ce mai clar, pe zi ce trece, faptul că politicienii de ”clasă” nouă preiau din obiceiurile celor pe care i-au urât și pentru care au rupt societatea în două.

#JosPSD a devenit #JosUSR pentru foarte mulți dintre alegătorii din municipiul Bacău, dezamăgiți de așteptările imense create în urmă cu trei ani de cei ce împânzeau cartierele, străzile și podurile cu pancarde și lozinci care mai de care mai creative. ”Transparență, responsabilitate, cheltuirea eficientă a banului public, parcări plutitoare construite peste noapte și multe, multe altele…!” Cam așa sunau mesajele lor, iar oamenii și-au încercat ghinionul cu ei, că de noroc nu poate fi vorba.
Timpul a trecut, ei au devenit politicieni, au învățat să mintă, să ascundă gunoiul sub preș, să cenzureze mesajele care nu le convin, să blocheze pe oricine nu este de acord cu opiniile lor, să atribuie contracte directe către ”fanii” lor. Și lista poate continua.
Dar atenție, era să omitem propaganda electorală pe care deja au început să o facă…
Pur întâmplător, această propagandă a omis să ne arate și starea puținelor străzi asfaltate în Bacău, oraș administrat ”exemplar” de către noii politicieni dintre care face parte și actualul primar.
Este adevărat, s-au promis multe și cetățenii au primit multe… Multe gropi!

Dar ați observat că policienii ăștia de dreapta, „cilivizați”, ori de câte ori se duc în cap în sondaje, indiferent de funcția pe care o ocupă „o rup” instantaneu în  ecologie, plantat copaci, săptămâna verde, etc?

Și cum pentru ei, ”politicieni poluatori”, a trăi în spirit eologic nu înseamnă – spre exemplu – să pună Garda de Mediu să le facă dosare penale, cheamă presa și împreună cu asistații sociali din partid se apucă de tot felul de activități și de strâns gunoaiele lăsate pe te miri unde, de diverși necivilizați.

Parcă îi vezi cum își trag mănuși chirurgicale pe mâini, de zici că vor să o opereze „de muscă” pe doamna secretară, înșfăcând sacu’ și trecând la salvarea orașului!

Băăă, dragi politicieni, eu zic să ne lăsați dreacu’ nesalvați și să nu vă mai dați mari salvatori ai mediului, că până acu’ ne-ați salvat de ne-ați rupt!

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice desc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *