Cartușele Comisarului Moldovan – 7 decembrie

Propagandă ieftină transmisă de politruci!

De ceva timp, se fac eforturi din ce în ce mai consistente să ni se servească un narativ de competență și de pertinență politică a liderului principalului partid din România: Marcel Ciolacu, președintele PSD.

De vreun an încoace, avem de-a face cu așa zise comunicate de presă periodice  care, sub ștampila imparțialității și ”abordării științifice”, se străduiesc să-l glorifice pe acesta, să-l pună într-o lumină mai bună decât este în realitate.

Sondajele de opinie prezentate cu perseverență de PSD se opintesc să ne arate un lucru simplu: Marcel Ciolacu nu numai că este la putere și face parte dintre politicienii influenți în momentul de față dar, mai mult de-atât, îl și iubesc oamenii. El, conform acestui narativ prezentat cu perseverență, face parte din galeria de oameni politici populari, aflându-se pe unul din primele locuri ale ierarhiei de popularitate.

Bună strădanie. Evident falsă și evident cu scop.

De ce falsă? Simplu! Pentru că nu este adevărată. Când vine vorba să ne uităm în sondaje, poziția sa nu este una de lider incontestabil, ci una de mijloc de clasament.

Sondajele publice oficiale (și cât se poate de amuzant de neadevărate) pe care tot le prezintă PSD îl aruncă pe acesta undeva sus, peste 25% încredere. Nu prea mai sunt alți lideri care să guste din aerul rarefiat al nivelului de aproape 30%. De fapt fals, de fapt neadevărat. Ciolacu este pe la mijlocul clasamentului, nici prea-prea, nici foarte-foarte…

Înainte să fie președinte de partid, acest personaj nefrecventabil era sub 10%, nu prea știa lumea de el. Până când Iohannis s-a trezit brusc și geostrategic să reconsidere PSD-ul. Să-l transforme dintr-un partid demonic ce trebuia șters de pe fața pământului, într-unul responsabil, frecventabil, numai bun de băgat la guvernare în locul tupeiștilor nepricepuți de la USR.

Dar, hai să vedem ce năzdrăvănii mai fac prietenii politici ai lui Ciolacu din Bacău.  

Dacă în urmă cu două săptămâni creionam un model de prăduire a banului public de către clasa politică băcăuană PeSeDe, prin promovarea de personaje ”hibrid” medic-senator, în continuare vom arăta un alt mecanism ”finuț” și păgubos, promovat de aceeași clasă politică.

Nici bine nu s-a facut de 40 de zile de la trecerea în neființă a regretatului Petre Vlase, fostul director al Ansamblului Folcloric Busuiocul, și se pare că – în urma ordinului pe unitate dat de ”guru” spionilor externi – slugarnicul Președinte al Consiliului Județean Bacău nu știe cum să ”dreagă busuiocul”, pentru a o ”unge” la continuitatea Ansamblului Folcloric pe fiica cea mică a maestrului decedat.

Strategia instituțională la care s-a apelat în această speță de nepotism scoate în evidență ”beneficiile” parteneriatului public-privat, în sensul ”sensibilizării” comisiei de concurs prin cazarea acesteia ”taman” la pensiunea fratelul doamnei ”expertă în folclor”, ce se vrea impusă necondiționat la conducerea ”Busuiocului”.

Astfel că, după cum susțin sursele noastre din interiorul instituției păstorită de obedientul Valentin Ivancea, a mai încercat cineva să concureze pentru postul respectiv, însă comisia l-a luat în râs și l-a descalificat cu o notă de toată batjocura, totul pentru a intimida pe doritori și pentru a descuraja participarea altora în viitor.

Aceeași comisie de concurs a fost cazată cu ”all inclusive” tot la pensiunea familiei Vlase, cheltuielile rezultate fiind decontate ulterior de către ”instituția interesată”, respectiv Consiliul Județean Bacău.

Oare acest mecanism ”finuț” de prăduire a banului public poate fi trecut cu vederea de organele abilitate ?

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *