Privilegiații sau Specialii statului român!
După părerea voastră, angajații de lux de la STAT duc grija inflației/creșterii prețurilor?
Haideți să-i luam pe câțiva la puricat:
1. Cel mai bogat angajat de la stat este nimeni altul decât Mugur Isărescu – guvernator al BNR.
Acest domn are venituri de emir. A obținut 966.000 de lei ca indemnizație, 193.000 lei ca pensie și 30.000 de lei ca membru -vezi doamne- al Academiei Române. În total, cam 240.000 de euro pe an.
2. Urmărorul baștan, Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR. Acest personaj a luat mai finuț – doar 1,17 milioane de lei, adică 200.000 de euro. Are un salariu și două pensii, mititelul. Cred că o duce tare rău cu scumpirile astea… Se teme tare că nu are cu ce plăti facturile, lună de lună.
3. Traian Halalai – președintele Băncii de import-export Eximbank – 1,38 milioane de lei. Adică undeva pe la 112.400 de lei pe lună.
4. Altă ”valoare”, Mihaela Lucica Popa, prim-vicepreședinta CEC Bank a încasat drepturi bănești în valoare de 921.000 lei, în condițiile în care CEC Bank este la coada clasamentului ca și performanțe. Aceasta are un venit de 76.750 lei pe lună.
Pentru plata salariilor din sectorul bugetar, statul român se împrumută. Peste 50% din bani merg doar pentru plata salariilor. Restul, marea majoritate, merg pe sub mână în buzunarele altor ”sugative”. Pentru noi, cei de rând, nu mai ajunge nimic.
Cum să simtă niște afide parazite, precum privilegiații/specialii statului român, scumpirile din ultima vreme? Pentru ei 5.000 de lei sunt cum ar fi pentru noi 5 lei. Bineînțeles că mai sunt și alte ”sugative” din Parlament și Senat, cele din Consiliile Județene, Locale, primării de toate culorile și mărimile, și mulți, mulți alții.
Cum să ne mai suporte Statul ăsta amărât pe toți? Până când?
Când nu câștigi nimic și ai numai cheltuieli, te vei lovi negreșit de FALIMENT.
Acesta este amânat pe moment pentru că noi, cei mici și cocoșați de datorii, încă mai cotizăm. Dar, pe zi ce trece, rămânem tot mai puțini.
Cine-i va mai ține în spinare pe acești hălălăi, isărești și alte pălămide prăduitoare?
Trecând la un nivel mai jos, cel din plan local, azi vom investiga un caz de ”sugativă” cu titlu de ”special”, bineînțeles respectând proporția, fără a avea pretenția unei vedete naționale întâlnite prin mass-media.
Ei bine, nu prea s-a scris în presa locală despre acest fapt, din două motive lesne de înțeles: cazul se află în curtea unei instituții stăpânită de PSD iar personajul principal este un pensionar ”special”.
Vorbim aici de câștigarea concursului de director la Heliportul de la SJU Bacău.
Șefia Heliportului s-a ocupat, prin manevrarea concursului și a relațiilor cunoscute, cu pensionarul SRI Bojescu Nelu Cătălin, fost șef Securitate aviație din cadrul Aeroportului Internațional ”George Enescu” Bacău. Bojescu a câștigat funcția la care se cerea vechime în specialitate de 5 ani într-un domeniu nemijlocit sau conex aviației civile.
Mai pe înțelesul tuturor, omul nostru a ocupat, pâna la 31.07.2021, funcția de Șef pază la Aeroportul Bacău, după care s-a pensionat. Firește, cu pensie specială de la SRI. Bineînțeles că personajul nu are pregătirea și experiența necesară îndeplinirii funcției, respectiv să aibă vreo legătură cu domeniul aviației civile care – fără rușine – îi asigură, în afara pensiei speciale și un salariu de lux plătit de SJU Bacău.
Este de notorietate faptul că pentru numirea acestui pensionar de lux, care se dă mare aviator, au fost scoși din joc și li s-a îngrădit accesul la această funcție unor posibili piloți, ingineri și tehnicieni de aviație cu ani de experiență în domeniu aeronautic.
Dar, ce să vezi? Acest director general, pensionar ”special” la bază, fără specializare și experiență în aviație, care toată viața sa a efectuat controlul bagajelor în aeroport, a ”convins” comisia de concurs că are toate abilitățile necesate pentru a ocupa acel post de conducere la Helioport.
Lipsa lui de pregătire în domeniul aviației, precum și interesele personale, pot conduce la gestionarea păguboasă a acestui obiectiv care ar trebui să reprezinte garantul asigurării standardelor europene și internaționale de siguranță, securitate, regularitate și confort în transportul aerian pentru elicopterele SMURD.
Acest fapt nu a rămas însă fără ecou, iar sursele noastre ne-au confirmat că există un dosar penal în derulare. Din păcate, acest demers nu este făcut de către DNA, cu toate că investiția la Heliportul de la SJU Bacău s-a făcut cu bani care provin din fonduri Europene.
Rămâne de văzut ce vor face organele de urmărire penală și ce măsuri vor lua acestea pentru a stopa jaful generalizat de la Consiliul Județean Bacău / SJU și Heliport, instituții ce au fost acaparate de o gașcă de impostori, politruci mărunți dar periculoși și de securiști îmbătrâniți în rele.
Anonimus CCM – colaborator Radio Easy
PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.