Cartușele Comisarului Moldovan

Românii noștri mai puțin iubiți!

Diaspora este formată, în majoritate, din oameni puternici, muncitori și competenți. Sunt oameni verticali, oameni care nu au suportat mizeria nepotismelor din țară sau a politicii actuale.
Nu au mai suportat să audă că se fură în draci din munca lor sau că sunt înșelați și jefuiți zilnic. Și-au dat seama că munca și priceperea lor valorează mai mult.
Nu e ușor să iei calea pribegiei și să te avânți în necunoscut.
Unii au plecat cu hainele de pe ei și fără nimic în buzunare, uneori cu bani împrumutați. Au vrut o viață mai bună, dreaptă, egală pentru ei și pentru copiii sau nepoții lor.
Diaspora a luptat din greu pentru țară. Uneori ei au fost cei care au avut ultimul cuvânt la alegeri sau la pornirea unei revolte, când lucrurile se îndepărtau de calea dreaptă.
Pot spune că, dacă mâine țara noastră ar scăpa de hoții politici, România ar fi reclădită și cu ajutorul celor care au plecat. Mulți vor să revină, căci nicăieri nu este ca ACASĂ! Indiferent câte averi ai avea, indiferent câți bani ai avea, glasul pământului te cheamă ACASĂ.
Nimeni nu a plecat de drag din țara lui, din liniștea lui, din sânul familiei. Asta trebuie să înțelegem cu toții!
Acum, diaspora este cea mai hulită, mai murdărită și mai acuzată de o anumita parte a sistemului politic.
Ionel Floroiu (PSD Bacău) a afirmat că românii din diaspora nu mai sunt români și nu au niciun aport în a susține România și că ar trebui “clasați” (adică eliminați din sistem). Măruntul politician mai spune și că “românii din diaspora nu aduc niciun aport la evoluția statului român”. Acest politruc face parte din acea categorie care hulește diaspora.

Aproximativ 9,7 milioane de români trăiesc în afara granițelor țării. Dintre aceștia 5,6 milioane sunt în diaspora. Pe aceștia îi vrea PSD-ul “clasați”, spunând asta prin vocea trompetelor.
Ce nu spun ei este că diaspora investește în România, anual, mai mulți bani decât o fac toate celelalte investiții străine directe. Peste 3 miliarde de euro sunt trimiși anual în țară, bani în care pesediștior le place să-și bage mâinile și cu care să-și umple buzunarele hoațe. Vă spun de ce îi vor eliminați: pentru că diaspora a fost factorul decisiv care mereu a înclinat balanța alegerilor în favoarea oricărui candidat care nu era PSD-ist.  

Schimbăm registrul și azi vom analiza un personaj toxic ce nu a fost membru al PSD, în schimb a fost unealta acestuia, fiind folosit în conjuncturi importante, făcând jocul unora pentru mărunte privilegii.

Acest gen de analize le vom întâlni aici în perioada următoarte, pentru a încerca să înțelegem ”jocurile” și a evita pe cât posibil repetarea istoriei și în 2024.    

Astăzi creionăm un personaj pe care mulți îl numesc ”hârtia igienică a politicii locale” dar pentru care noi am găsit un alt apelativ, mai potrivit. Apelativ care, zicem noi, i se potrivește mult mai bine la caracterizare și anume: factotumul (franceză) = care le face pe toate într-o instituție. DEX-ul ne oferă și sinonime: executant, săvârșitor, mercenar, împlinitor, înfăptuitor, interpret, corist.

Având atâtea variante, identificăm rapid pe plan local politrucul din Bacău care se încadrează în descriere, și anume Constantin Scripăț – vicepreședintele Consiliului Județean Bacău.
Acest antipatic personaj umblat prin cel puțin 6 partide, mai puțin PSD cum spuneam, a devenit după ultimele alegeri cârpa de șters pe jos a liderului social democrat din Bacău.

După alegerile din 2020, neobositul traseist Scripăț  a schimbat rapid tabăra și, cu ajutorul lui, masonul adormit Ivancea a obținut majoritatea relaxată în Consiliul Județean.

Invocând varii motive, cică sluga vrea să-și ofere ”experiența” în organizarea instituției precum și o stabilitate politică în consiliu, vezi doamne, spre ”binele” comunității. Asta după ce a candidat din partea opoziției, în baza carnetului de partid, pe listele lui Coșa Maricica-ALDE, fiind cunoscut ca o sugătoare de bani publici prin firmele de familie și un pericol public prin simpla prezență a sa în Consiliul Județean.

Ca și cum n-ar fi fost îndeajuns, individul cu multe partide la activ s-a mai înșurubat recent și la PMP, probabil sperând că va reuși ceva în 2024 și va beneficia de o nouă sinecură.   

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *