Ce înseamnă să ai funcție!? Niciunul dintre oficialii Bacăului nu a fost sancționat pentru că nu a purtat mască de protecție!

”Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii.”

Pe 4 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman, județul Neamț, oficilitățile băcăuane au participat la evenimentul care a marcat împlinirea a 7 ani de la instalarea Înalt Preasfințitului Ioachim ca Arhiepiscop al Romanului și Bacăului.  

Potrivit fotografiilor postate pe rețelele de socializare, oficilitățile au fost ”mortalizate” fără să poarte mască de protecție

Alături de primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, au participat și președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, prefectul Lucian Bogdănel, subprefectul Tudorița Lungu, fostul primar – Cosmin Necula, dar și alte oficilități.

Pentru unii e lege, pentru alții….”scăpare”

În tot acest timp, mii de băcăuani trebuie să-și achite amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție.

Potrivit Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru combaterea pandemiei se impuneau aplicarea unor amenzi cuprinse între 500 şi 2.500.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, atragea atenţia, într-un interviu pentru Digi24: „Specialiștii spun că tulpina Omicron se răspândește foarte rapid și transmisibilitatea este una foarte mare. În aceste condiții, portul măștii este esențial în limitarea răspândirii. Niciun efort nu este prea mare.”

IPJ Neamț nu a primit nicio sesizare, dar nici nu s-a autosesizat

”Nu s-a primit nicio sesizare în acest caz. Nicio o persoană nu a fost sancționată pentru nepurtarea măștii,”ne-a declarat agent de poliţie Georgiana Puşcaşu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Sancționați prin intermediul unor comentarii postate pe Facebook

Băcăuanii sunt singurii care i-au taxat pe oficiali pentru nepurtarea măștii de protecție.

 „Cu tot respectul pentru biserică și pentru preoți, dar domnule primar, unde vă este masca? Copiii noștri se sufocă în școli câte 6-8 ore!!! Care mai este logica și unde mai este normalitatea?!”, a scris un băcăuan într-un comentariu la postarea făcută de primar.

„Poliția sper să își facă datoria!”

” Copiii mei și ai tăi, dom’le primar, cu mască la școală!!! Dubla măsură, doar noi respectăm legea, mafioții fac ce vor!”

„O bătaie de joc”

Ce înseamnă să ai funcție …
Anul trecut, în luna noiembrie, un bărbat din judeţul Sibiu a trimis Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl viza pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe soţia acestuia, Carmen. Bărbatul reclama că, în 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice, eveniment la care a fost surpins fără masca de protecție, dar nu a fost sancționat

Motivul: agentul constatator nu l-a simţit pe preşedinte încălcând legea „prin propriile simţuri”.

„Pentru punerea în aplicare a prevederilor O.G. nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, se arată în răspunsul primit de sibian, potrivit news.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *