Cei care au maşină, terenuri sau bani la bancă nu pot beneficia de ajutorul de încălzire. Vezi condițiile

Ajutorul pentru încălzirea locuinței, potrivit legii consumatorului vulnerabil, se acordă, începând de astăzi, persoanelor cu venituri lunare mici. Cei care au bani în bănci, maşină sau terenuri nu pot beneficia de sprijinul oferit de stat pentru încălzirea locuinţei, chiar dacă au venituri lunare mici.

Ajutorul se acordă în cazul în care venitul mediu lunar de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Cei care deţin clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu și a anexelor gospodărești sau cei care au o maşină mai nouă de 10 ani nu mai pot beneficia de sprijinul oferit de stat pentru încălzirea locuinţei.

În aceeași situație se află și dacă dețin mai mult de un autoturism/motocicletă cu o vechime mai mare de 10 ani ori autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze.

Sunt excluși de la ajutorul de încălzire și persoanele care au terenuri, animale și păsări a căror valoare netă de producție anuală depășește suma de 1.000 euro pentru o persoană singură, respectiv suma de 2.500 euro pentru familie

Cei care au bani depuși în bănci, nu trebuie să dețină mai mult de 3.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *