Centenarul „Aviaţiunii” din Moldova, sărbătorit de Forțele Aeriene Române

Marți, 16 iunie s-a sarbatorit „Centenarul Aviaţiunii din Moldova”, un eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucție al Aviațiunii, eveniment organizat de Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău.

Cu această ocazie Drapelul de Luptă al unității a fost decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, ca apreciere a profesionalismului şi a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii în îndeplinirea misiunilor specifice.

De asemenea, a avut loc un ceremonial religios de sfinţire a plăcii comemorative închinată celor care, timp de un secol, au slujit sub egida aripilor româneşti și a fost lansată lucrarea „Istoricul Bazei 95 Aeriană Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu (1920 – 2020)”, monografie scrisă de plutonierului adjutant principal Sorin Grumuş.

„A fost un eveniment înălțător care marchează o istorie aviatică militară îndelungată la Bacău. Cei prezenți am avut ocazia să ne transpunem în timp și să ne reamintim de jertfele și sudoarea pe care eroii noștri le-au așezat la temelia dăinuirii noastre ca neam și țară. M-am simțit mândru că aviatorii de la Baza 95 Aeriană din Bacău au scris multe pagini de mare însemnătate din istoria celor 100 de ani de „aviațiune” în Moldova.” a declarat, la sfârșitul ceremoniei, prefectul Liviu Miroșeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *