”Cinci agricultori de ocazie” au furat produse în valoare 50.000 de euro

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 51 de ani, din Bacău, ar fi pătruns, fără drept, la sfârșitul anului trecut, în curtea unei ferme de pe raza comunei Onceşti, de unde ar fi sustras produse chimice şi îngrăşăminte foliale, în valoare de aproximativ 30.000 Euro. În noaptea de 23/24 martie (2021), au mai dat tun. De această dată la un container aparţinând unei societăţi comerciale, de pe raza comunei Letea- Veche, de unde ar fi sustras seminţe de porumb şi floarea soarelui, dar şi substanţe chimice pentru erbicidat, în valoare de aproximativ 20.000 de Euro.

”La data de 03 august a.c., sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică, criminalişti, luptători pentru acţiuni speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bacău şi a comunelor Hemeiuş şi Secuieni. Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv, două autoturisme, scule electrice, 10 ceasuri, 10 bijuterii din metal de culoare aurie şi suma de 8.200 de lei”, in formează IPJ Bacău

Pe baza probatoriului administrat , faţă de cei cinci bărbaţi, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. Activităţile au beneficiat de suportul Brigăzii Operaţiuni Speciale şi Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Bacău. Cele șapte percheziții efectuate la locuințele bănuiților au fost efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *