Cinci băcăuani, acuzați de trafic de droguri! Primeau cannabis din Spania

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri de risc.

Începând cu luna ianuarie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au documentat activitatea infracțională a unei grupări bănuite de introducerea în țară și distribuirea de cannabis, în zona localităților Târgu Ocna, Dărmănești, Comănești și Moinești, din județul Bacău.

”În cursul anului 2021, inculpații au constituit o grupare infracțională având ca obiectiv importul de droguri de risc (cannabis) din Spania și comercializarea acestora pe teritoriul României. În concret, membrii grupării au importat din Spania cantități mari de droguri de risc (cannabis) pe care le-a comercializat ulterior pe teritoriul României, fie personal, fie prin altor persoane. La data de 02.11.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Bacău au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a 3 dintre inculpați, după ce auprimit un colet cu droguri din Spania, iar, ulterior, au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare.
În urma activităților, au fost ridicate 1,3 kg de cannabis, dispozitive folosite la cântărirea, porționarea și ambalarea drogurilor, precum și o armă de vânătoare și muniția aferentă, deținute ilegal”, informează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău


În cursul zilei de astăzi, inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

”Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, adaugă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *