Cinci băcăuani au murit la locul de muncă!!! Un bărbat a murit după ce a fost înțepat de o albină!

Cele cinci decese au avut loc în luna iulie, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău. Trei persoane au decedat după ce li s-a făcut rău la locul de muncă, iar cazurile au fost încadrate de inspectorii ITM- accidente patologice.

A murit după ce l-a înțepat o albină

”Este vorba despre un bărbat care lucra la o spălătorie auto. Era în timpul serviciului când a fost înțepat. Din păcate, înțepătura i-a fost fatală”, ne informează Dan Buftea – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău

Un alt accident de muncă soldat cu moartea angajatului a avut loc la o firmă de distribbuție marfă: angajatul a căzut din mașină.

Alți 17 angajați au fost împlicați în accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară

”În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost controlaţi  44 agenţi economici. Pentru neconformităţile depistate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 90.000 lei și 99 avertismente”, a declarat Dan Buftea – ITM Bacău

Principalele nereguli sanctionate au fost : nerealizarea măsurilor dispuse la controlul anterior, instruirea necorespunzatoare, lipsa controlului medical, neîntocmirea planului de prevenire și protecție echipamente de muncă necorespunzatoare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *