Cinematograful Orizont, o ruină, urmează să devină Hub pentru tineret

Primăria Bacău a preluat cinematograful Orizont de la Regia ”Romania-Film” în anul 2010, iar de atunci s-au făcut studii și previziuni privind utilitatea spațiului, care astăzi e o ruină. S-a vorbit despre un spațiu destinat Direcției de Impozite și Taxe Locale, iar acum se vorbește despre un Hub pentru tineret.

”Am semnat astăzi contractul cu executantul lucrării de la fostul cinematograf, proiect în valoare de 2.1 milioane de euro, fonduri europene. Mă bucur că firmele câștigătoare sunt din Bacău! Și mă bucur că amplasamentul, în acest moment o ruină, va avea din nou o utilitate publică, ba chiar mai multe. Proiectul include pe lângă spații de lucru pentru tinerii la început de drum în antreprenoriat și spații pentru workshopuri, expoziții, ateliere, prezentări, o cafenea publică cu grădină la etaj și chiar posibilitatea de a avea proiecții de film, adică menirea inițială a clădirii. Termenul de execuție este de 17 luni și voi monitoriza atent ca lucrările să meargă în direcția asumată. Contractul de finanţare ȋntre UAT Municipiul Bacău şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a fost semnat în urmă cu doi ani.” – Lucian Daniel Stanciu Viziteu

Contractul de finanţare ȋntre UAT Municipiul Bacău şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est a fost semnat în urmă cu doi ani. Consiliul Local al municipiului Bacău a aprobat, în luna mai 2018, transformarea cinematografului Orizont într-un incubator de afaceri pentru tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *