COMUNICAT DE PRESĂ: Reducerea programului de apă, o dovadă de iresponsabilitate a primarului Necula și a conducerii CRAB

Limitarea programului de alimentare cu apă a locuitorilor din municipiul Bacău, în plină pandemie de coronavirus și în plin sezon cald este catalogată de conducerea PNL Bacău drept un act iresponsabil.

Justificarea pentru această măsură o reprezintă punerea în funcțiune a unui nou rezervor în stația de tratare de la Barați, care ar rezolva și problema rezervei de apă a orașului. Nimeni nu neagă oportunitatea unei astfel de investiții, numai că aceasta trebuia făcută la timpul ei, nu acum, în vreme de pandemie. Când a intrat în Primăria Bacău, primarul PSD Cosmin Necula a găsit proiectul rezervei de apă a orașului pe masă, inclusiv fondurile necesare investiției. Nu l-a vrut pe acela, a zis că face el altul, și a durat patru ani până să-l realizeze. Este inadmisibil să lași băcăuani fără apă, oimp de 11 zile, când amenințarea virusului este o realitate”, consideră deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău.

Deputatul Tudorița Lungu, vicepreședintele PNL, spune că primarul Necula, pe mandatul căruia s-au produs cele mai multe crize ale apei în municipiul Bacău, dă acum dovadă de o crasă incompetență și că situația cu siguranță putea fi evitată. ”Timp de patru ani, știm cu toții, în municipiul Bacău nu s-a întâmplat nimic. Nicio investiție majoră, niciun proiect de anvergură. Ne-am remarcat la nivel național cu episoade gen mocheta și cu desele crize ale apei, produse, indiferent de anotimp. Nu este nepermis ca, după un mandat în care nu ai făcut nimic, să oprești apa exact când numărul infectărilor de COVID-19 crește. Cât de iresponsabil poți să fii să le iei băcăuanilor principala măsură de prevenție, care este spălatul pe mâini? Dacă numărul îmbolnăvirilor va crește, primarul Necula și conducerea CRAB nu vor fi străini de asta! Oricum sunt convinsă că, tehnic, această limitare de 11 zile a programului de furnizare putea fi evitată”, a declarat Tudorița Lungu.

Sursă: Comunicat de Presă, PNL Bacău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *