Conflictul dintre Huawei si SUA continua

Foarte multe companii americane au intrerupt deja colaborarea cu Huawei, dupa deciziile luate de statul american. Din aceasta cauza, sunt previzibile problemele si neintelegerile legate de produsele gigantului asiatic.

Prima situatie inexplicabila s-a produs cu un colet al publicatiei PC Magazine si a fost detaliata pe Twitter. Un redactor al sediului din Londra al revistei a incercat sa trimita un Huawei P30 Pro la teste in Indianapolis, SUA prin intermediul curierului FedEx. Din pacate, coletul nu a mai ajuns la destinatie, ci a fost returnat în Marea Britanie.

Inainte sa se intoarca la expeditor, pe pachet a fost lipita o hartie care explica motivul returnarii. ”Pachetul returnat de catre FEDEX, din cauza problemei Guvernului SUA cu Huawei si Guvernul Chinez”. Ca situatia sa fie si mai penibila, telefonul nu era nou, sigilat. Fusese utilizat și apartinea revistei PC Magazine.

Ca o nota suplimentara, pachetul nu fusese deschis de catre Fedex pentru a vedea ce este in interior, dar continutul a fost declarat pentru procesul de vamuire, la intrarea în SUA. Ulterior, coletul a fost trimis în SUA prin intermediul UPS, pentru ca nu exista nicio lege care sa interzica transportul de telefoane Huawei. Problema este ca regulile acestui conflict dintre SUA si Huawei nu sunt foarte clare, iar FedEx a ales calea cea mai usoara pentru a evita eventuale probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *