Consilierul local PNL Doina Lazăr a obținut utilizarea unor echipamente de la Spitalul Municipal, în caz de nevoie

O serie de echipamente medicale aflate în dotarea Spitalului Municipal Bacău vor putea fi utilizate gratuit, în caz de nevoie, la Spitalul Județean de Urgență (S.J.U.) Bacău, în urma demersului realizat de medicul Doina Lazăr, consilier local PNL. După ce a constatat că, în cazul în care epidemia de coronavirus ar afecta și județul Bacău, Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I.) a SJU nu dispune de suficiente echipamente, Doina Lazăr a solicitat primarului municipiului Bacău să aducă în dezbatere posibilitatea ca acestea să fie suplimentate cu dotările existente la Spitalul Municipal.

Consilierii locali au votat în unanimitate, la ședința Consiliului Local Municipal Bacău, care a avut loc în această dimineață, darea în folosință către SJU Bacău, a 9 ventilatoare, 12 paturi tip ATI și un  monitor pentru funcții vitale, în cazul în care Spitalulu  Județean va solicita acest lucru și pentru toată perioada în care se va impune utilizarea acestora. Acest trasfer de echipamente va avea în spate un acord de utilizare gratuită, semnat de reprezentanții Primăriei Bacău și ai SJU.

Am pornit acest demers de la realitatea existentă în Spitalul Județean de Urgență, pe care o cunosc și știam că șeful Secției ATI a atenționat că nu are la dispoziție suficiente echipamente pentru a face față unei potențiale apariții a pacienților infestați cu COVID-19 și a solicitat managerului SJU Bacău să suplimenteze dotările cu 9 ventilatoare, 12 paturi speciale pentru ATI și un monitor pentru funcțiile vitale, echipamente care se aflau deja în dotarea Spitalului Municipal. Mă bucur că inițiativa mea a găsit imediat ecou la primarul municipiului Bacău și că toți consilierii locali au votat pentru acest transfer. Repet, acesta va fi făcut doar în caz de nevoie, m-aș bucura să nu fie nevoie, să nu avem atât de multe cazuri de coronavirus, dar este bine că acum știm măcar pe ce putem miza”, a declarat consilierul liberal Doina Lazăr.

Comunicat din partea Biroului de presă PNL Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *