Contre între Mircea Fechet și Valentin Ivancea! Motivul: banii alocați primăriilor și Consiliului Județean

”Peste 20 milioane lei au fost alocate de Guvernul României unităților administrativ-teritoriale din județul Bacău – fonduri repartizate după nevoi, fără să se țină seama de culoarea politică”, a anunțat deputatul liberal Mircea Fechet, prin intermediul unei postări pe Facebook. Valentin Ivancea, PSD, președintele Consiliului Județean Bacău i-a răspuns: ” vedem cum, pe final de guvernare catastrofal eșuată, Cîțu continuă batjocura alocărilor discreționare din fondul de rezervă, începută de Orban în 2020, plătind din bani publici voturile obținute la congres.”

”Guvernul PNL a dat bani și PSD-ului”

Mircea Fechet spune actualul Guvern a arătat echilibru în ceea ce privește repartizarea banilor și nu a făcut diferențe, după culoarea politică. ””Administrațiilor locale și comunităților conduse de PSD din Bacău li s-au repartizat aproape 8 milioane de lei. Alocări făcute în ciuda deciziilor abuzive ale Consiliul Județean condus de PSD, inclusiv în acest an, care a avut ședințe în care a repartizat 0 (ZERO) lei comunităților cu primari PNL. Niciodată Consiliul Județean Bacău, condus de PSD și Valentin Ivancea, nu a alocat în acest mod fonduri pentru comunele și orașele conduse de primari ai PNL. Pentru că așa înțelege PSD să pedepsească pe oricine are o altă opțiune politică.” a declarat Mircea Fechet – dputat PNL Bacău

Fondurile au fost repartizate în urma unei centralizări realizate de Instituția Prefectului, pe baza solicitărilor venite din partea UAT-urilor și au rolul să acopere nevoile de bază ale comunităților, de la achitarea unor arierate, până la asigurarea bunei funcționări sau achitarea cofinanțărilor pentru proiecte derulate cu fonduri europene sau de la bugetul de stat.

Bani pentru Consiliul Județean Bacău

”Consiliul Județean a primit 4,7 milioane de lei. O parte din sumă fiind pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor, plătite de consiliile județene. Deși la cum a gestionat până acum CJ-ul condus de PSD acești bani, nu m-ar mira ca în câteva luni să dea din nou vina nejustificat pe guvernare pentru că oamenii nu își primesc salariile.” – mai adaugă Mircea Fechet

La începutul anului, municipiului Bacău i-au fost repartizate prin Legea Bugetului de Stat aproximativ 25 milioane lei, mai mult decât toate fondurile alocate acum tuturor UAT-urilor, la un loc.

Lui Valentin Ivancea (PSD), nu-i dau bine calculele

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a reacționat, tot pe Facebook.

”Aritmetica e simplă, chiar dacă unii politruci – copleșiți de presupusa lor importanță – se chinuie, de zor, să-i pună ochelari de cal: 50.000 < 450.000 < 750.000. Înainte să ofere sfaturi prețioase pe Facebook, perdanții din „echipa câștigătoare” a PNL să ia aminte că – în doi ani de când sunt la guvernare – n-au adus nicio investiție guvernamentală în județul Bacău! În tot acest timp, au încasat și peste 30.000 de lei/lună – cum este cazul lui Fechet de la PNL Bacău, care și-a rotunjit veniturile făcând act de prezență în câteva consilii de administrație & sinecuri bine remunerate. Singura lor realizare pentru Bacău și băcăuani e tunul de 3 milioane euro cu cortul neconform & nefuncțional adus la Baza Letea, pe post de „spital” Covid: un spital plătit, la care nu s-a tratat nimeni, niciodată.”

Șeful de la CJ Bacău spune că alocarea fondurilor e o batjocură și că PNL a plătit ”din bani publici voturile obținute la congres.”

Socoteala nu e deloc dreaptă

Ivancea dă exemplu comuna Itești, cu 1200 locuitori, care primește 450.000 de lei, în timp ce o comună de 10 ori mai mare, Dofteana, cu 12.000 locuitori, primește 50.000 de lei. ”Cum banii din fondul de rezervă sunt alocați netransparent și fără criterii clare, e limpede că ce a contat a fost exclusiv carnetul de partid de la PNL.” – Valentin Ivancea

Acesta mai spune că Bacăul, unde PNL-ul are viceprimar, nu a primit niciun leu, de parcă locuitorii municipiului de reședință ar fi cetățeni de rang inferior, iar Consiliul Județean Bacău a cerut guvernului, fundamentat, 79 milioane lei, bani pentru asigurarea cofinanțărilor pe proiectele cu fonduri europene, acoperirea creșterii prețurilor la utilități & energie, precum și pentru activitatea DGASPC: ”am primit o alocare umilitoare, de doar 4,7 milioane lei, care echivalează cu salariul pe o lună al celor 2000 de angajați ai DGASPC, fără plata contribuțiilor către stat! O flagrantă bătaie de joc!”

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *