Controale ale D.S.V.S.A la unităţile unde se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor ai D.S.V.S.A. Bacău au efectuat in ultimele saptamani peste 100 de controale pentru verificarea cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică in interiorul cladirilor, consumul de alimente in spatiile special amenajate din exteriorul acestora si a celorlalte tipuri de unități în cadrul cărora se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă.

Astfel au fost constatate neconformitati de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in cuantum total de 25800 lei, in unitati tip restaurant, pizzerie, carmangerie, supermarket, depozit alimentare, fabrica de sucuri, magazine alimentare.

De asemenea sanctiunile au vizat si exploatatii nonprofesionale de animale pentru vanzarea de animale fara documente sanitare veterinare.

Principalele deficiențe constatate la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în urma controalelor efectuate au fost:
• Comercializarea produselor alimentare in spații neaprobate sanitar veterinar;
• Neîntreținerea spațiilor de depozitare -depozitarea produselor alimentare in spatii insalubre;
• Neîntreținerea spațiilor și echipamentelor;
• Spații neigienizate corespunzător;

Controalele realizate sub coordonarea ANSVSA, cu această tematică vor continua pe toată durata stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *