Control neanunțat la Spitalul Județean de Urgență Bacău

„Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a efectuat astăzi un control neanunțat la Spitalul Județean de Urgență pentru a verifica modul în care unitatea este pregătită pentru a prelua eventualele cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Atmosfera din spital este una normală, atât în rândul personalului medical, cât și a pacienților internați. Sunt respectate toate măsurile impuse, inclusiv cele referitoare la igienizarea corespunzătoare a spațiilor și la asigurarea circuitelor, astfel încât, în acest moment, nu există niciun impediment pentru a prelua eventualele cazuri de pacienți infectați cu COVID 19.”, a explicat prefectul Miroșeanu.

Ca măsură de prevenție a răspândirii virusului, programul de vizită din Spitalul Județean de Urgență a fost suspendat. De asemenea, există o triere mult mai strictă a cazurilor ce necesită spitalizare, scopul fiind acela de a asigura numărul necesar de paturi pentru eventualii suspecți de infectare cu coronavirus.

„M-am asigurat personal, la fața locului, că toleranța față de igienă și curățenie în Spitalul Județean de Urgență este zero. Au trecut primele 14 zile și suntem pregătiți pentru eventualele cazuri, pentru orice fel de scenarii.”, a mai declarat Liviu Miroșeanu.

În cursul zilei de astăzi, vor fi stabilite și alte măsuri suplimentare pentru izolarea în secția ATI a persoanelor cu suspiciuni de infectare cu COVID 19.”

Comunicat de presă din partea Prefecturii Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *