Cosmin Necula va propune un proiect în sprijinul părinților

Primarul municipiului Bacău va propune vinerea aceasta, în Consiliulul Local, un proiect prin care se va acorda sprijin financiar pentru familiile care doresc să angajeze bone pentru copiii de vârstă preşcolară.

 Sprijinul financiar se va acorda lunar, familiilor ale căror venituri lunare sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie, după cum urmează:
– până la 2.100 lei – ajutor de 710 lei;
– de la 2.101 lei până la 2.500 lei – ajutor de 550 lei;
– de la 2.501 lei până la 3.000 lei – ajutor de 390 lei;
– de la 3.001 lei până la 3.500 lei – ajutor de 250 lei.

Ajutorul se va acorda pentru copiii care nu sunt înscriși la o creșă sau grădiniță publică ori privată, care nu au refuzat un loc obținut sau nu au fost retrași de la o creșă/grădiniță.

Prin acest proiect se acordă un sprijin părinţilor care încă nu au obținut un loc la creșă, dar continuă și demersurile pentru deschiderea unor noi grupe de creșă, astfel încât să poată fi soluționate cât mai multe cereri. 
 În ultimii ani am reușit au fost finanțate 140 de locuri noi pentru copii în creșele băcăuane.

„Încă nu este suficient, dar suntem pe drumul cel bun.

Totodată, este important să știți că avem în derulare și  patru proiecte cu fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, pentru creșele băcăuane.

Cu ajutorul banilor europeni vom moderniza și reabilita Creşa nr. 3 și Creşa nr. 9, vom amenaja spații speciale pentru îngrijirea sugarilor cu vârste cuprinse între 6 luni și un an și vom oferi cursuri de specializare educatorilor dar și părinților.” a transmis primarul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *