Criză de medici la Terapie Intensivă și Terapie Acută, într-unul dintre spitalele băcăuane! Cresc cazurile de Covid-19 și suntem nepregătiți

În condițiile în care bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus, crește de la o zi la alta, șefii unităților spitalicești încep să se pregătească pentru ceea nimeni …nu-și dorește.

La Spitalul „Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși, potivit managerului Constantin Poiană, s-au înmulțit cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19)! ”La secția Boli Infecțioase, săptămâna trecuta aveam 1 pacient, astăzi avem 8 pacienți, cazuri ușoare spre medii .

Nevoie de medici”

”Având în vedere că suntem spital nivel I de competențe, dacă va fi nevoie, vom reactiva structura de T.I./D.T.A. ( Terapie Intensivă și Terapie Acută), dacă vor fi detașati cel puțin 3 medici rezidenți de ani terminali pentru a putea asigura continuitatea. Aceasta structură este destinată pacienților confirmați COVID-19, cazuri grave.” – ne-a informat Constantin poiană – managerul Spitalului Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, joi, la 1.093.924 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 953 de noi îmbolnăviri din 35.591 de teste efectuate. În acelaşi timp au fost înregistrate 18 decese în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi 228 de pacienţi.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *