“Cu viaţa mea apăr viaţa”, etapa județeană la Şcoala Gimnazială „Constantin Platon”

În perioada 16 – 17 mai 2019 a avut loc etapa județeană a concursului școlar “Cu viaţa mea apăr viaţa”, activitate ce s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Constantin Platon” din Bacău. La competiție au participat un număr de 27 echipaje de elevi din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) şi liceal (clasele IX-XI) .
Competiţia a constat în parcurgerea a trei probe, astfel:

  1. Proba teoretică care a presupus rezolvarea unui chestionar cu 15 întrebări şi a avut drept scop verificarea cunoştinţelor acumulate referitor la modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;
  2. Două probe practice reprezentând transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m și deplasarea cu masca pe figură (cu ochelarii obturați) pe un traseu cu obstacole.
    Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, având ca obiectiv principal dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

În urma desfășurării competiției, clasamentul se prezintă astfel:

ciclul gimnazial
Locul I Școala gimnazială nr. 2 Târgu Ocna
Locul II Școala gimnazială „Ciprian Porumbescu” Comănești
Locul III Școala gimnazială Chetriș – comuna Tamași
ciclul liceal
Locul I Colegiul Tehnic „Grigore Cobălcescu” Moinești
Locul II Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” Bacău
Locul III Liceul Tehnologic Târgu Ocna

Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome, medalii și cupe, iar cele două echipaje de elevi clasate pe locul I vor reprezenta județul la faza interjudețeană.

Felicitări tuturor participanților și succes în etapa următoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: