Cui îi e frică?

Atunci când ai păreri dar și capacitate de dialog, când ai ceva concret de spus și când găsești soluții, atunci când dezvălui niște lucruri care se vor ascunse, deranjezi. Sistemul are capacitatea să te „călărească”. Știu toate astea, le-am trăit pe propria piele, le-au trăit/le trăiesc și alții, prin urmare cam greu să mi se închidă gura. Sau să fiu, cumva, timorat.

Aparțiile mele, de-a lungul vremii, au deranjat. N-am fost un personaj prea comod pentru mulți. Nici măcar pentru Dumitru Sechelariu, în perioada de glorie a acestuia. De aceea, s-au stârnit niște țânțari să bâzâie pe rețele de socializare, în comentarii mai mult sau mai puțin asumate. Față în față, cam greu să aibă curaj.

În ultima vreme se aude o zumzăială dinspre fanii lui Sergiu Sechelariu, deranjați de prezența mea la Radio Easy și ETv. Ea vine după ce pesediștii s-au încruntat, din aceleași motive, la fel ca cei care orbitează în jurul primarului Stanciu-Viziteu. Nici liberalii nu mă iubesc, mai ales pentru că am avut mereu grijă să le spun despre blatul cu Dragoș Benea. E destul de dificil să-ți exprimi părerile în republica Bacău… Mai ales că le cam știu, cunosc cum funcționează lucrurile pentru buzunarele unora din frunte. Acum, pentru agitația generalizată, vă informez că mai am de spus, de dezvăluit, de deschis ochii pentru cine dorește să-i deschidă. Voi povesti și despre domnul Sergiu, despre primar, despre europarlamentar și despre președintele CJ ori despre liberali. Fie vorba între noi, nu prea mai am nimic de pierdut, în condițiile în care sistemul a încercat deja să mă pună la pământ și n-a reușit decât să mă stârnească.

Ce mai e drept și corect?

Vă întreb așa, pe voi, cei care mă citiți: unde mai este dreptatea aia mult clamată? Unii, pentru că au avut coloană și nu au acceptat rahaturi, au fost „executați” public. Avea nevoie sistemul de corupți de pus în geam pentru partenerii externi. Restul, cei care au bătut palma, și-au protejat afacerile ascunse, au parvenit, au ajuns în funcții, ba chiar semi-dictatori. Vreți un exemplu? Îl aveți în față, la Bruxelles! Alții, gen Sergiu Sechelariu, după ce a bolmojit-o în dosarul Năstase, a prins glas și se crede un soi de salvator al Bacăului deși, în momentul în care chiar putea face ceva și trăgea răposatul frate-su’ de el, prefera viața bună de la ministerul transporturilor. Îl durea cam la banană de Bacău! Știu atât de multe lucruri din perioada respectivă încât aș putea scrie cel puțin o nuvelă best-seller. La fel cum știu cum funcționează negocierile cu cei din consiliu local, negocieri care nu au nimic în comun cu bunăstarea băcăuanilor.

Forme fără fond

Pe vremuri, se explica despre formele fără fond, atunci când conservatorii se refereau la dezvoltarea României, după unirea Principatelor. Cam așa funcțioează cei care se afișează în aparătorii băcăuanilor. Sunt doar forme fără fond. Cu cât sunt mai vocali, cu atât sunt mai goi de conținut! Eu voi continua, indiferent de comentaci, să vi-i prezint fix așa cum sunt ei. Nu am nimic de câștigat din asta, nu am niciun fel de interes, în afară de cel legat de informarea corectă. Să povestim împreună adevărul. Deranjez? Foarte bine! Înseamnă că toate acestea contează!

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *