Curățenie, la dublu. Au adunat gunoaiele pescarilor, dar și plasele braconierilor

Voluntarii Centrului Regional de Ecologie nu-i scapă din ochi pe pescariui certați cu bunul simț, dar nici pe braconierii îndrăgostiți de pescuitul la plasă.

”O patrulă CRE a descoperit două plase monofilament în lungime de aproximativ 150 m, din care au fost eliberate 10 kg de pește. În paralel, acțiunile desfășurate în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Bacău pe linie piscicolă dau rezultate, majoritatea pescarilor controlați respectând regulile pescuitului. Totuși se constată și încălcări ale legislației, în special în ceea ce privește numărul de scule și reținerea peștilor sub dimensiunile minime legale, acestea fiind sancționate de către lucrătorii MAI. Curățenia în unele zone de pescuit rămâne o problemă, păstrarea și menținerea acesteia fiind în sarcina pescarilor, conform atât regulamentului zonei de pescuit cât și a bunului simț. Cu sau fără sprijinul pescarilor, echipele CRE încearcă să mențină starea de curățenie în aceste zone de recreere, în speranța că bunul simț și civilizația își vor face încet loc și printre unii pescari”, informează reprezentanți Centrului Regional de Ecologie Bacău

Uni dintre pescari au și câteva sfaturi pentru cei de la CRE: ”prindeți braconierii – nu plasele” sau bune ar fi și controalele la comercianții de articole de pescuit, cu țintă directă către cei care vând plase monofilament.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: