Dacă se închid școlile, Guvernul anunță că e pregătit să reactiveze ajutorul pentru părinți

Premierul Florin Cîțu anunță că Guvernul este pregătit să aplice din nou măsurile de sprijin pentru părinții care trebuie să stea acasă cu propriii copii, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Cîțu afirmă că există resurse bugetare pentru o asemenea măsură, potrivit stiripesurse.ro

Potrivit ordinului comun emis de miniștrii educației și sănătății, în anul școlar 2021/2022, școlile vor fi închise doar dacă incidența în localitate depășește 6 cazuri la 1000 de locuitori. În cazul în care se descoperă cazuri de COVID-19 într-o clasă, sunt suspendate doar cursurile clasei respective.

„Am spus că vreau anul acesta că vreau prezență fizică și în continuare vom face tot posibilul să avem prezență fizică în anul școlar 2021/2022. Bineînțeles că dacă vom merge în această direcție și vom avea școli închise și părinți care trebuie să stea cu copiii acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut. Vom reintroduce acestă măsură pentru perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închide școala. Este vorba despre părinți care nu sunt în telemuncă. Măsurile există, le-am folosit anul trecut, le putem folosi și anul acesta. Resursele bugetare există”, a declarat Florin Cîțu.

foto: www.portalinvatamant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *