De ce migrează unii dintre utilizatori, de la WhatsApp spre Signal, Telegram

Comunicarea sigură și schimbul de date securizat între utilizatori sunt acum mai importante decât oricând, în condițiile în care mulți angajați lucrează de acasă și sunt nevoiți să schimbe informații cu angajatorii lor prin intermediul Internetului.

Potrivit unor informații publicate inițial de Reuters, WhatsApp va avea dreptul de a împărtăşi datele personale ale utilizatorilor, inclusiv locurile în care se află şi numerele lor de telefon, cu compania sa mamă, Facebook Inc., şi cu divizii ale acesteia, precum Instagram şi Messenger.

În aceste condiții, un număr foarte mare de utilizatori au început să își instaleze Signal, dar și Telegram, alte două aplicații de comunicare, asta chiar dacă cel puțin momentan nu renunță nici la WhatsApp, informeaza g4media.ro

Signal este serviciul care a dat lovitura, ca imagine, având susținerea, în detrimentul WhatsApp, a lui Elon Musk, Edward Snowden sau Bruce Schneier (specialist internațional în tehnologia securității).

Telegram a fost fondată de Nikolai și Pavel Durov în 2013 – fondatorii platformei de socializare rusă VK (cea mai mare de pe piața sa internă, asemănătoare Facebook). Înființată inițial la St. Petersburg, echipa Telegram a ajuns să aibă sediul central în Dubai, după perioade în Londra, Berlin și Singapore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *