De Florii, jandarmii băcăuani vor asigura ordinea publică în zona lăcașurilor de cult

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au fost suplimentate în acest weekend, în vederea executării în bune condiții a misiunilor independente sau în cooperare cu lucrători de poliție și au ca principal obiectiv acordarea sprijinului necesar și îndrumarea cetățenilor, pentru a preîntâmpina situațiile ce ar putea afecta liniștea publică.

Prin măsurile dispuse, jandarmii vor acorda ajutor și informații utile atât pentru asigurarea unui climat de normal de ordine publică, cât și pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.
De asemenea, în săptămână care urmează, jandarmii vor monitoriza desfășurarea Deniilor, în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Se recomandă ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor, iar accesul credincioșilor în biserici și în locațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase să se facă astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică necesară între persoanele participante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *