De ziua lor, câinii de la Serviciul public au primit paie. La un adăpost privat, 500 de câini au primit mâncare gătită

Ziua internaţională a animalelor („World Animal Day”) este sărbătorită, anual, la 4 octombrie și este marcată în majoritatea ţărilor din lume cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor animalelor, fie ele cu stăpân sau fără, sălbatice sau domestice.

Săptămâna trecută, viceprimarul Liviu Miroșeanu anunța că soarta a sute de câini fără stăpân depinde de ajutorul comunității. ”La numai câteva zile după ce am preluat activitatea Serviciului de Gestionare a Câinilor Comunitari, constat că ne confruntăm cu o situație îngrijorătoare: sute de câini ar putea să moară în următoarea perioadă.”

Un om de afaceri le-a adus în dar, paie

”Într-o postare anterioară vă spuneam că un om de afaceri bacăuan a răspuns rugăminții mele de a dona paie de pus în cuști la iarnă. E același om la care apelez an de an și care nu m-a refuzat niciodată. Știe pasiunea mea pentru cîini și a fost alături de cîinii din adăpost și de mine de 5 ani de zile.” – Dinu Pâncescu – directorul Serviciului Gestionare a Cânilor Fără Stăpân – Primăria Bacău

La Ville Shelter sau ”Dumbrava Minunată”, de la Itești, acolo Maria Manea, un inginer geoolog ieșit la pensie – e salvatorul cățeilor din Bacău, dar și din comunele vecine i-a servit pe cei 500 de câini cu mâncare gătită.

Maria Manea le schimbă viața. La urma urmei, dincolo de dragostea pe care le-o poartă patrupezilor, le face și treaba autorităților.

”Înghesuiala mare la masă! Toți vor carne fiartă, care e puțină pentru cei 500! Le dăm granule și oase, dar na, ce gatește mama e mai bun”, Maria Manea  

Poți fii stăpânul lui

”Abandonat și lovit de o mașină… Așteptă ajutor, din fericire l-a primit, soția lui George, l-a luat, l-a tratat și m-a rugat să-l iau în adăpost! O să fie de talie mare, e cenușiu… dar poate e norocos să-l ia cineva acasă!

Florin Cîțu lansează o provocare către șefii instituțiilor

”De ziua mondială a animalelor, încurajez primarii și președinții consiliilor județene să facă front comun într-o campanie națională în care să punem accent pe soluții pentru câinii fără stăpân. Ilfov- un exemplu de urmat pentru a rezolva problema perpetuă a cățeilor fară stăpân. Altfel spus, se poate! Să nu uităm că un cățel ne oferă companie, ne păzește, pot fi folosiți pentru terapie asistată și sunt cei mai buni căutători în misiuni de salvare de vieți omenești sau depistare de mărfuri ilicite. România civilizată pe care dorim să o clădim își protejează cetățenii și totodată îsi tratează animalele cu empatie și respect.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *