Discuțiile pentru UPU la Spitalul Municipal nu s-au finalizat!

Lucian Daniel Stanciu Viziteu și Valentin Ivancea, cei doi șefi de la Primăria Bacău și Consiliul Județean Bacău, s-au așezat la aceeași masă pentru a găsi o soluție, care să vină în sprijinul băcăuanilor, a celor care i-au votat și pe care îi reprezintă. Scopul: amenajarea temporară a unei ”extensii” pentru Unitatea de Primire Urgență, la parterul Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”

I-am întrebat pe cei doi, cum s-au finalizat discuțiile, iar concluzia e că trebuie să mai așteptăm ca totul să devină realitate!

Mesajele transmise de Viziteu și Ivancea în ziua în care cei doi s-au așezat la aceeași masă.

”Ținând cont de situația urgență cauzată de accelerarea pandemiei covid-19 în paralel cu lucrările de modernizare la Unitatea de Primiri Urgente Bacau din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, am transmis Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta faptul că Primăria Bacău este deschisă punerii la dispoziție a spațiului de la parterul Spitalului Municipal „Sfanta Maria” pentru amenajarea temporara a unei extensii pentru Unitatea de Primiri Urgență. În urma adresei mele am fost invitat astăzi la sedința Comitetului Judetean de Urgenta care a subliniat urgența sprijinului necesar UPU Bacău. Printr-o adresă scrisa l-am și invitat deja în seara aceasta (n.r. 18.10.2021) la ora 20h la sediul Primăriei Bacău pe Presedintele Consiliului Judetean la o discutie despre asocierea in vederea amenajarii de urgenta a parterului Spitalului Municipal „Sfanta Maria” cu scopul de a degreva UPU de la SJU. Am convocat totodata si consultantul tehnic care s-a ocupat de monitorizarea executiei lucrarilor la etajele 4,5 Covid cât și administratorul public al orasului.” – Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primar Municipiul Bacău  

”După un an pierdut cu şicane, piedici şi orgolii inutile, Spitalul Municipal va putea fi amenajat pentru lupta împotriva covid. Acum un an, la 13 OCTOMBRIE 2020, când eram în valul 2 al pandemiei, ceream continuarea lucrărilor la Spitalul Municipal (SM), anunțând disponibilitatea Consiliului Județean de a continua parteneriatul cu Primăria Bacău și de a suporta 50% din costul amenajării etajelor 3, 2, 1 și Parter, astfel încât clădirea medicală să fie pusă în funcțiune cât mai repede, în totalitatea ei, pentru a deservi combaterea pandemiei. CJSU a aprobat, astăzi (n.r.luni 18.10.2021), tot ceea ce am solicitat în calitate de vicepreşedinte al CJSU, pe linia de combatere a pandemiei, respectiv Hotărârea nr.112/18.10.2021 prin care s-a dispus, în contextul asocierii dintre CJ și CL, ca Spitalul Județean de Urgență să preia parterul Spitalului Municipal, unde urmează să fie relocată secția UPU, care e suprasolicitată și asaltată de cazuri covid…. După stabilirea formei acordului de asociere cu Primăria Bacău, voi convoca Consiliul Județean în ședință de îndată, pentru a supune aprobării acest acord necesar demarării, cât mai rapide, a lucrărilor la clădirea Spitalului Municipal. Valul 4 al pandemiei este deja aici, rata de infectare în municipiul Bacău sare constant de 7 la mie, iar situația sanitară e una, nu mă feresc s-o spun, critică. ….După un an pe care unii decidenți administrativi l-au irosit în orgolii și justificări, eu cred că nu mai avem timp de pierdut şi ce facem acum la Spitalul Municipal va rămâne bun făcut şi pentru valurile următoare”, Valentin Ivancea – președintele Consliului Județean Bacău

Astăzi, marți, a două zi după mesajele pozitive, i-am întrebat pe cei doi conducători: ”cum s-au finalizat discuțiile privind asocierea în vederea amenajării de urgență a parterului Spitalului Municipal „Sfânta Maria” cu scopul de a degreva UPU de la SJU?

Valentin Ivancea, CJ Bacău, ne-a răspuns: ”Nu s-au terminat încă… Încă suntem in discuții.”

Lucian Daniel Stanciu Viziteu, Primăria Bacău: ”Am discutat până la ora 23.00. Eu am făcut o propunere completă, Consiliul Județean s-a angajat să o pună în scris.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *