Doi ani de la moartea preotului Marius Gabriel Bărăscu. A murit de ziua lui! Sute de enoriași au mers la mormântul preotului

Preotul Marius Gabriel Bărăscu de la Parohia Parava a murit în urma unui grav accident rutier de pe E 85 între localităţile Faraoani şi Cleja. În urma lui au rămas patru copilași. Preotul slujea la Parohia Parava. A murit de ziua de lui. Ar fi împlinit 37 de ani!

Slujbe pe pomenire la Mănăstirea Sihla și la Parohia Parava

Slujba Parastasului a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, alături de părintele protoiereu Vasile Abageru și de preacuviosul părinte Andrei Ioniță, exarh cultural, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, care a transmis binecuvântarea Chiriarhului și a vorbit despre importanța rugăciunii noastre pentru sufletele celor adormiți: 

“Iată că au trecut doi ani de când vestea cea tristă a trecerii în veșnicie a Părintelui Marius a venit ca un fulger din cer. Datoria noastră sfântă este aceea de a ne ruga în orice împrejurare pentru sufletele celor plecați dintre noi. Iată noi, Biserica Luptătoare, trăim ca să dobândim Biserica Triumfătoare. Chiar și o zi dacă trăim, trebuie să dobândim viața veșnică. Părintele a avut o viață scurtă întru lumina Duhului Sfânt: harnic, preot destoinic, așa cum l-a descris Înaltpreasfințitul Ioachim în toate portretele în cuvinte care i s-au făcut, un preot apropiat de copii, de tineri, pentru că și-a canalizat activitatea pastoral-misionară către aceștia. Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepților!”

Enoriașii parohiei pe care preotul Marius Gabriel Bărăscu a păstorit-o timp de cinci ani s-au adunat în număr mare la mormântul părintelui, împodobindu-l cu flori și lumânări aprinse.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *