Doi bărbați prinși in flagrant de jandarmii băcăuani în timp ce pescuiau, în timpul perioadei de prohibiție.

 În urma acţiunii de miercuri 06 mai, desfăşurată pe râul Bistrița, în jurul orei 12.30, o patrulă de jandarmerie a surprins în flagrant doi bărbați în timp ce pescuiau, folosindu-se de un crâsnic cu o plasă de pescuit tip monofilament cu dimensiunile de 2,30 lungime și 2,30 lățime, în timpul perioadei de prohibiție.

În cauză,jandarmii au întocmit pe numele persoanelor actele de constatare sub aspectul încălcării prevederilor art. 64,  lit. b (pescuitul prin orice metode al reproducatorilor, în perioada de prohibitie … ) și art. 64,  lit. g (pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale) din O.U. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, asupra persoanelor în cauză au fost găsiți mai mulţi peşti de diferite specii care au fost redați mediului natural.       

Dosarele cu actele de constatare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

*** Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

Reamintim celor care au ca pasiune pescuitul  sportiv că în perioada 04.04.2020- 02.06.2020  sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuit (atât comercial cât şi sportiv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *