Doi soți și-au ascuns gemenii de 10 luni, iar după câteva secunde au fost împușcați de Hamas. Copiii au fost găsiți după 14 ore

Doi soți israelieni, Itai și Hadar Berdichevsky, în vârstă de 30 de ani, au avut intuiția în ultimele secunde de viața să-și ascundă copiii gemeni, în vârstă de 10 luni, pentru a-i salva de la moarte.

Astfel, aceștia i-au auzit pe militanții Hamas spărgându-le ușa casei lor din kibuțul Kfra Gaza, așadar au pus copiii la adăpost ascuns în zidurile casei.

Cei doi soți au fost apoi împușcați de luptătorii Hamas.

Până când trupele israilene au venit în ajutor, bebelușii au stat în acel adăpost, timp de 14 ore, după care au ajuns la bunicii lor.

Această poveste a ajuns pe multe rețele de socializare, ambasadorul Israelului în Columbia, Gali Dagan, lăudându-i pe cei doi soți pentru curaj și stăpânirea de sine de care au dat dovadă în ultimele clipe de viață.

Acesta a declarat în semn de respect: „Binecuvântată să fie amintirea acestor eroi!”

Se cunoaște că Hamas a lansat multe atacuri coordonate asupra Israelului sâmbătă dimineață și că a fost vizat și festivalul de muzică tehno, unde au fost împușcați 260 de spectatori.

Se parte că cel puțin 100 de civili au fost luați în Gaza ca ostatici. Cu toate acestea, unele surse declară că sunt doar câteva zeci.

Sursa digi24.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *