Doliu în lumea filmului, a murit Franco Zeffirelli

Cunoscutul regizor italian s-a stins din viață în această dimineață la Roma, la vârsta de 96 de ani la domiciliul său de pe Appia Antica, din Roma.

La capătul unei suferinţe care i-a marcat ultimele luni de viaţă, alături de regizor s-au aflat fii săi adoptivi, Pippo şi Luciano, un medic şi preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvântarea. Trupul său va fi depus la Capitoliu, în Roma, anunţă Il Messaggero. Regizorul urmează să fie îngropat în cimitirul Porte Sante din Florenţa, oraşul său natal.

Gian Franco Corsi Zeffirelli , născut la 12 februarie 1923 și cunoscut sub numele de Franco Zeffirelli, a fost regizor și producător italian de operă, film și televiziune. 

Filmele care i-au adus celebritatea sunt: Romeo și Julieta; Frate Soare, soră Lună; Campionul; Traviata; Otello; Hamlet; Jane Eyre; Un ceai cu Mussolini; Trei frați si de asemenea sa nu uitam de binecunoscuta miniserie de televiziune „Iisus din Nazareth”, cu actorul Robert Powell în rolul principal, care a devenit celebră în lumea întreagă şi este difuzată în continuare de posturi TV din multe ţări în perioada sărbătorii pascale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: