Dragoș Benea boicotează autoritățile implicate în bătălia cu coronavirus și vehiculează informații false

Declarații halucinante ale europarlamentarul Dragoș Benea, care invadează din nou spațiul public, în încercarea de a genera un conflict între spitalele din județ și de a boicota eforturile autorităților, în bătălia cu pandemia. Șeful PSD Bacău refuză orice dialog și îți continuă campania electorală, cu intervenții care frizează ridicolul și care demonstrează că, pentru el, nu există decât lupta politică.

Fidel strategiei naționale a PSD de a discredita orice demers de combatere a bolii, Dragoș Benea s-a transformat în cea mai jalnică trompetă a știrilor false și jumătăților de adevăr. După ce a condus 15 ani județul Bacău, pe care l-a transformat într-un pol al sărăciei, europarlamentarul Benea împarte bolnavii de coronavirus după culoarea politică a primarilor. Mai rar așa o aberație, să spui că boala alege doar localitățile cu primari PNL! 

De la începutul crizei, Dragoș Benea s-a folosit fără scrupule de suferința colectivă, s-a erijat în președinte de consiliu județean, în șef de spital, s-a amestecat în licitații și în distribuirea fondurilor. A încercat să-și creeze imaginea unui om preocupat, dar, în realitate, nu a făcut decât scandal și a pus bețe în roate celor care gestionează criza sanitară. 

Cu un tupeu de neimaginat, Dragoș Benea s-a cocoțat acum pe aparatul PCR-Real Time, de testare a cazurilor de coronavirus, pentru care Guvernul Orban a alocat 432.000 de lei. În momentul atribuirii banilor de la Ministerul Sănătății, șeful PSD Bacău s-a grăbit să anunțe că aparatul era deja comandat de Consiliul Județean, care urma să-l cumpere din fonduri proprii. Timp de o lună, s-a bâlbâit și a mințit că aparatul ba e pe drum, ba e în vamă. Acum, vorbește despre PCR-Real Time ca și cum l-ar fi cumpărat din propriul buzunar, nu din bani de la Guvern!  

Dacă tot se erijează în ”salvator”, poate le spune băcăuanilor și ce a cumpărat, sau mai bine zis, ce nu a cumpărat Spitalul Județean de Urgență Bacău, cu cei 440.000 de lei, alți bani pe care Ministerul Sănătății i-a alocat acum aproximativ zece zile, pentru Anestezie și Terapie Intensivă? 

Sau, poate, nu mai este interesat de achizițiile unității sanitare, după ce furnizorul de hârtie xerox de la care Spitalul Județean Bacău urma să cumpere materiale de sute de mii de euro a anunțat, iresponsabil, că nu mai livrează niciun produs, după ce întreaga afacere îndoielnică a ieșit la lumină? 

PNL Bacău îl acuză public pe Dragoș Benea că încearcă să saboteze eforturile autorităților implicate în bătălia cu pandemia de coronavirus și că aruncă informații false, în scopul de a-i deruta pe băcăuani. 

Biroul de presă PNL Bacău 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *