Drumul DJ252 Ungureni-Buhoci va fi restricționat până în noiembrie pentru lucrări de consolidare

Rugăm conducătorii auto care tranzitează această zonă, în timpul zilei, să apeleze la rutele ocolitoare, prin Parincea, Horgești, Răcătău și Gioseni.

Drumul va fi închis în intervalul orar 7-20, în timpul săptămânii, de la 7 la ora 14, sâmbătă iar duminică se va putea circula. 

Ne cerem scuze pentru situația creată de aceste lucrări complexe la DJ252, care creează un disconfort conducătorilor auto aceștia fiind nevoiți să parcurgă distanțe mai mari până la destinație.

Alunecările de teren care s-au produs în ultima perioadă pe DJ252 între Ungureni și Buhoci, pe fondul unui teren argilos și a precipitațiilor abundente au afectat acest drum județean. 

În urma expertizelor s-a stabilit că este necesară intervenția de urgență pe această porțiune de drum, pentru a fi evitată degradarea acestuia pe o lungime mai mare, fapt care ar necesita investiții mai mari ulterioare dar și închiderea circulației pe o perioadă mai lungă de timp. 

Singura soluție viabilă este consolidarea prin forarea unor piloți forați și realizarea unui zid de sprijin. Utilajul special, de mari dimensiuni, care va realiza peste 150 de piloți forați la o adâncime de 22 de metri, cu un diametru de 1,2 metri, blochează circulația rutieră pe acest drum în timpul executării lucrărilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *